Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων

tags :
Η Apple θα ασκήσει πιέσεις στο Λευκό Οίκο για ακόμα περισσότερη προστασία δεδομένων
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους ,να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης
Ο CEO της Apple Tim Cook σκοπεύει να πιέσει για ακόμα πιο ισχυρή κρυπτογράφηση στην ασφάλεια δεδομένων, κατά τη διάρκεια μια συνάντησης στο Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 Ιουνίου 2017.
Ο Cook δεν θα είναι μόνος του σε αυτή τη συνάντηση, καθώς θα παρευρίσκονται κι άλλα μεγάλα «κεφάλια» του τεχνολογικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων τον πρόεδρο Eric Schmidt της Alphabet (Google) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Jeff Bezos, σε μια συνάντησα που την αποκαλεί ο Λευκός Οίκος «στρογγυλή τράπεζα αμερικανική της τεχνολογίας.»
Η Apple είναι στενά συνδεδεμένη με τις συζητήσεις για ισχυρή κρυπτογράφηση, αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με το FBI τπο 2016, όταν το FBI ζήτησε από την Apple να βοηθήσει στην πρόσβαση στα δεδομένα ενός iPhone, που χρησιμοποιούσε ένας από τους σκοπευτές του San Bernardino.
«Ισχυρή κρυπτογράφηση» είναι η φράση που έχει φανατικούς υποστηρικτές και τη χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την άποψη τους, να μην είναι σε θέση μία εταιρεία να διαβάζει το περιεχόμενο ιδιωτικών μηνυμάτων ή να μην έχει πρόσβαση σε συσκευή που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
Το FBI, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή του BI James Comey, ήθελε η Apple να φτιάξε ένα λογισμικό, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα κλειδωμένο iPhone. Η Apple θεώρησε πως το αίτημα του FBI τι ουσιαστικά τους ανοίγει την «κερκόπορτα» για να υπάρξει ένα κακό προηγούμενο και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών της Apple.
Ο Cook πήγε ακόμα πιο μακριά αποκαλώντας το «ισοδύναμο λογισμικό του καρκίνου.»
Η κυβέρνηση Trump είναι διχασμένη με το αν οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να κατασκευάσουν λογισμικό που να επιτρέπει σε οποιαδήποτε αρχή να διαβάσει προσωπικά μηνύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης