Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την οικονομική κρίση - Ούτε οι ΗΠΑ την έχουν ξεπεράσει τελείως

Merkel: Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την οικονομική κρίση - Ούτε οι ΗΠΑ την έχουν ξεπεράσει τελείως
H G20 πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις προσπάθειες αποδυνάμωσης των κανονισμών της χρηματοπιστωτικής αγοράς, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος
Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την οικονομική κρίση και ότι ούτε οι ΗΠΑ την έχουν ξεπεράσει εξ ολοκλήρου, δήλωσε σήμερα (19/6/2017) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις προσπάθειες αποδυνάμωσης των κανονισμών της χρηματοπιστωτικής αγοράς και ότι πρέπει επίσης να κάνει περισσότερα για τη ρύθμιση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.
Η Merkel τόνισε ακόμη ότι είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί δίκαιος φορολογικός ανταγωνισμός στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να προσπαθήσει μια από κοινού μεταρρύθμιση του εταιρικού φορολογικού συστήματος με τη Γαλλία, μέσω ενός κοινού πλαισίου αξιολόγησης φόρων.
Σύμφωνα με την ίδια, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να ακολουθήσει το μοντέλο νησιών στην Ε.Ε. με χαμηλή φορολογία, όπως η Ιρλανδία και η Μάλτα.
Σημειώνεται ότι η Merkel αναμένεται να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Αμβούργο τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης