Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Amazon σχεδιάζει να προχωρήσει σε μειώσεις θέσεων εργασίας στη Whole Foods

tags :
H Amazon σχεδιάζει να προχωρήσει σε μειώσεις θέσεων εργασίας στη Whole Foods
Δεν είναι μυστικό πως η Amazon ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη σούπερ μάρκετ όπως τα καταστήματα Amazon Go, όπου έχει εφαρμόσει την αντικατάστασή εργαζόμενων με αισθητήρες, σαρωτές, και τσιπ
Η Amazon σχεδιάζει να μειώσει θέσεις εργασίας στη Whole Foods όταν αναλάβει και επίσημα την εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εξετάζει την αντικατάσταση των υπαλλήλων στα ταμεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο ακριβής αριθμός των εργαζόμενων στις συγκεκριμένες θέσεις δεν έχει καθοριστεί, αλλά μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες, καθώς η Whole Foods απασχολεί περίπου 90.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών στα καταστήματα.
Η Amazon σκοπεύει να μειώσει την τιμή των προϊόντων της Whole Foods, σε μία προσπάθεια να κάνει το παντοπωλείο πιο ελκυστικό για τους ανθρώπους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Δεν είναι μυστικό πως η Amazon ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη σούπερ μάρκετ όπως τα καταστήματα Amazon Go, όπου έχει εφαρμόσει την αντικατάστασή εργαζόμενων με αισθητήρες, σαρωτές, και τσιπ.
Τα Amazon Go διαθέτουν τεχνολογία που επιτρέπει στους πελάτες να απλά να μπουν στο κατάστημα, να πάρουν αυτό που θέλουν, και να φύγουν.
Η Amazon άνοιξε το πρώτο της κατάστημα Amazon Go για δοκιμή στο Σιάτλ (έδρα της εταιρείας) νωρίτερα το 2017.
Το κατάστημα που δεν διαθέτει ταμίες, χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες και μία smartphone εφαρμογή για να υπολογίζεται οι πελάτες τι έχουν αγοράσει.
Η πηγή του Bloomberg, δήλωσε ότι η Amazon εξετάζειτην εισαγωγή της τεχνολογίας από τα Amazon Go στα καταστήματα Whole Foods.
Ένας εκπρόσωπος της Amazon υποστήριξε πως στα άμεσα σχέδια δεν προβλέπονται περικοπές θέσεων εργασίας στη Whole Foods, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στους όρους της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης