Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes (Bank of England): Η άνοδος των τιμών καταναλωτή δεν είναι προσωρινή - Η BoE υποτιμά τις πληθωριστικές πιέσεις

Forbes (Bank of England): Η άνοδος των τιμών καταναλωτή δεν είναι προσωρινή - Η BoE υποτιμά τις πληθωριστικές πιέσεις
Ο βρετανικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα πάνω από το 3%, εκτιμά η Kristin Forbes, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ
Η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας προσωρινής συναλλαγματικής επίδρασης, δήλωσε η Kristin Forbes, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ), η οποία αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος του μήνα και να αντικατασταθεί από την οικονομολόγο Silvana Tenreyro.
Μιλώντας στο «Bloomberg», η Forbes τόνισε πως ο βρετανικός δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα πάνω από το 3%, ενώ η ίδια υπογράμμισε πως η ΒοΕ υποτιμά τις πληθωριστικές πιέσεις.
H Forbes δήλωσε ακόμη πως αναμένει μια αύξηση των μισθών, ενώ προέβλεψε πως οι εξαγωγές θα βοηθήσουν «να διατηρηθεί η αύξηση του ΑΕΠ γύρω από τη δυναμική, ή λίγο πάνω από τη δυναμική, τα επόμενα δύο χρόνια».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΒοΕ διατήρησε αμετάβλητα στο 0,25% τα επιτόκια, ωστόσο τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου εμφανίστηκαν διχασμένα.
Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς τρία μέλη τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 0,25%.
Η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια ελήφθη με πλειοψηφία 5-3, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα της Αγγλίας έφτασε τόσο κοντά σε αύξηση, από τον Μάιο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης