Τελευταία Νέα
Διεθνή

DeJoria (Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος): Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση - Κοιτάξτε την ιστορία μας!

DeJoria (Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος): Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση - Κοιτάξτε την ιστορία μας!
«Θα βγούμε από την κρίση αργά, αλλά σίγουρα» και είναι η στιγμή «να κάνουμε τα πράγματα σωστά»
«Κοιτάξτε την ιστορία μας, είτε πολέμους είτε πείνες, πάντοτε το ξεπερνάμε», διαμήνυσε ο γνωστός Ελληνοαμερικανικός επιχειρηματίας, John Paul DeJoria, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση που την ταλανίζει.
Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προϊόντων μαλλιών Mitchell Systems και της τεκίλα Patron Spirits, ο επιχειρηματίας κατάφερε από άστεγος και με μόλις 700 δολάρια στην τσέπη να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά τη συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα, πως νιώθει πολύ υπερήφανος που είναι ξανά στην Ελλάδα και ότι είναι πολύ περήφανος που είναι Έλληνας. Σημείωσε πως «είμαστε σκληρά εργαζόμενος λαός», πως «θα εξέλθουμε από την κρίση» και ότι «πήραμε ένα μάθημα:
Να μην πιστεύουμε αυτά που λένε οι πολιτικοί για να επανεκλεγούν».
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. DeJoria επισήμανε πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση για πολλά χρόνια, αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς βάλαμε τον εαυτό μας σε αυτή θέση».
Όμως, «θα βγούμε από την κρίση αργά, αλλά σίγουρα» και είναι η στιγμή «να κάνουμε τα πράγματα σωστά», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο 73χρονος συντάχθηκε και με την εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και διαμήνυσε πως το αίτημα θα το επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. DeJoria μίλησε για την επιτυχημένη επαγγελματική του διαδρομή και τα προϊόντα της εταιρείας του.
«Η John Paul Mitchell Systems ξεκίνησε το 1980 και το μοναδικό κεφάλαιο που είχαμε στη διάθεσή μας τελικά ήταν 700 δολάρια» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του και επισήμανε πως «η υπόσχεση που δώσαμε όταν αρχίσαμε, ήταν πως οτιδήποτε κι αν γινόταν, η εταιρεία μας θα έμεινε μόνο και αποκλειστικά στον κλάδο της επαγγελματικής ομορφιάς».
Γι’ αυτόν τον λόγο ο ίδιος υπέγραψε μια νομικά δεσμευτική σύμβαση με βάση την οποία τα προϊόντα της εταιρείας θα διατίθενται αποκλειστικά σε επαγγελματίες κομμωτές και όχι στη λιανική πώληση για τα επόμενα 360 χρόνια.
Μάλιστα, προέτρεψε τον κόσμο, αν δει κάποιο προϊόν της John Paul Mitchell Systems σε φαρμακεία ή σε σούπερ μάρκετ, να μην το αγοράσουν «γιατί αυτό είτε θα είναι απομίμηση είτε θα το έχουν αγοράσει από κομμωτήριο στη λιανική τιμή τους και θα το πουλάνε ανατιμημένο στα δικά τους καταστήματα».
Επίσης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά» τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας για τους κομμωτές, μέσω των αποκλειστικών της αντιπροσώπων.
«Ουσιαστικά μαθαίνουμε τους κομμωτές να εκπαιδεύουν τους πελάτες τους για το πώς μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους τα κατάλληλα χτενίσματα και το κατάλληλο στυλ μόνοι τους στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα styling της John Paul Mitchell», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης