Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον «αέρα» προσωπικά δεδομένα 198 εκατ. ψηφοφόρων του Donald Trump

tags :
Στον «αέρα» προσωπικά δεδομένα 198 εκατ. ψηφοφόρων του Donald Trump
Σύμφωνα με τους ερευνητές ήταν σε θέση να δουν «ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνου και τα στοιχεία εγγραφής ψηφοφόρων, καθώς και τα δεδομένα που περιγράφονται ως“πρότυπο” ψηφοφόρων βάση εθνικότητας και θρησκείας

Μία εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που εργάστηκε για την εκλογική εκστρατεία του προέδρου Donald Trump, εξέθεσε προσωπικά στοιχεία που ανήκουν σε κάποια 198 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή σχεδόν σε κάθε επιλέξιμο εγγεγραμμένο ψηφοφόρο, όπως αποκάλυψαν ερευνητές ασφάλειας, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.
Οι ερευνητές από την εταιρεία συμβούλων Upguard είπαν ότι ανακάλυψαν μια «λανθασμένη βάση δεδομένων» που περιέχει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων των ΗΠΑ, που εκπονήθηκε από τη Deep Root Analytics και χρησιμοποιήθηκαν από την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.
Σύμφωνα με τους ερευνητές ήταν σε θέση να δουν «ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνου και τα στοιχεία εγγραφής ψηφοφόρων, καθώς και τα δεδομένα που περιγράφονται ως“πρότυπο” ψηφοφόρων βάση εθνικότητας και θρησκείας».
Οι πληροφορίες χαρακτηρίστηκαν ως «ένας θησαυρός πολιτικών δεδομένων και μοντέλα προτιμήσεων που χρησιμοποιούνται από την εκστρατεία Trump,» η ανακάλυψη προσφέρει μια σπάνια ματιά στη στόχευση των ψηφοφόρων που χρησιμοποιήθηκαν από το στρατόπεδο Trump κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.
ΗDeep Root σε δήλωση είπε πως δε μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένους πελάτες, αλλά γνωρίζει «ότι μια σειρά από αρχεία στο online σύστημα αποθήκευσης μας, είχαν πρόσβαση από αγνώστους χωρίς τη γνώση μας.»
Η δήλωση πρόσθεσε, πως τα δεδομένα περιλαμβάνουν «αποκλειστικές πληροφορίες καθώς και τα στοιχεία των ψηφοφόρων που είναι διαθέσιμα στο κοινό και εύκολα παρέχονται από κρατικές κυβερνητικές υπηρεσίες.»
«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση αυτή,» η Deep Root είπε, προσθέτοντας ότι έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.
Η εταιρία είπε πως δεν γνωρίζει την ύπαρξη κάποιων τρίτων που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, εκτός από τον ερευνητή της Upguard, Chris Vickery.
Η Upguard υποστήριξε πως αυτή είναι η μεγάλη μεγαλύτερη παραβίαση πληροφοριών ψηφοφόρων στην ιστορία, που ισοδυναμούν με 10 δισ. σελίδες κειμένου.
Τα αρχεία παρέχουν πληροφορίες για την στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε από την εκστρατεία για τη στόχευση των ψηφοφόρων με βάση «δεδομένα» που τροφοδοτούν μία αλγοριθμική φόρμουλα.
Η έκθεση «εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, που οι αμερικανοί μπορεί να προσμένουν για τις πιο ιδιωτικές πληροφορίες τους,» σύμφωνα με τους ερευνητές.
«Έρχεται σε μια στιγμή που η ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ έχει δοκιμαστεί από μια σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον βάσεων δεδομένων των ψηφοφόρων, πυροδοτώντας ανησυχίες πως οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο απειλούν όλο και περισσότερο τα δημοκρατικά συστήματα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης