Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Νέο δάνειο στην Ελλάδα μόνο με λύση στο χρέος - H έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής 27 Ιουλίου

tags :
Lagarde (ΔΝΤ): Νέο δάνειο στην Ελλάδα μόνο με λύση στο χρέος - H έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής 27 Ιουλίου
"Oι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους" υποστηρίζει η Lagarde
"Χρήματα στην Ελλάδα θα δοθούν μόνο αν υπάρξει από τους Ευρωπαίους ικανοποιητική λύση για το χρέος", διεμήνυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, μια εβδομάδα μετά το Eurogroup, που επικύρωσε γραπτώς την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ταμείου.
Όπως έγινε γνωστό, η ίδια είπε στα μέλη του ΔΝΤ ότι ως τις 27 Ιουλίου αναμένει να έχει εγκριθεί επί της αρχής πρόγραμμα για την Ελλάδα, σημειώνοντας:
"Καταλήξαμε στο "Επί της Αρχής Προγράμμα" διότι οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρεους και πως αυτό θα καταστεί βιώσιμο".
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι την επομένη του Eurogroup η Lagarde του ΔΝΤ είχε εκφράσει στήριξη στην Ελλάδα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Μιλώντας τότε στo δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1, χαρακτήριζε "σημαντική στιγμή" για την Ελλάδα την απόφαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι "αποτελεί ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας".
"Είμαι αποφασισμένη να πάω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ πολύ σύντομα και να προτείνω για έγκριση μια συμφωνία επί της αρχής, που σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με το πρόγραμμα και θα εκταμιεύσει χρήματα όταν υπάρξει σαφήνεια, ταυτοποίηση και οριστικοποίηση των παραμέτρων για αναδιάρθρωση του χρέους από τους πιστωτές", είχε πει
Τέλος, για την στάση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα το Ταμείο είχε τονίσει ότι "έχουμε δεσμευθεί, θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους τώρα, και θα περιμένουμε έως ότου καταλήξουμε σε αυτό".
"Θέλουμε το πρόγραμμα μας να ευθυγραμμιστεί με τη διάρκεια και τους στόχους του προγράμματος του ESM, θα συμμετέχουμε για τους επόμενους δεκατρείς μήνες, όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους", έλεγε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης