Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Όταν ο Trump σιωπά στο Twitter, λέει πολλά - Αποφεύγει σημαντικά θέματα ο αμερικανός πρόεδρος

tags :
CNN: Όταν ο Trump σιωπά στο Twitter, λέει πολλά - Αποφεύγει σημαντικά θέματα ο αμερικανός πρόεδρος
Ο αμερικανός πρόεδρος αποφεύγει θέματα που μπορούν να τον κάνουν νευρικό, εκτός και αν είναι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του
Το Twitter έχει καταστεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μιλά ο Donald Trump στον αμερικανικό λαό, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος έχει αναφέρει ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εμπιστευθεί τους εκπροσώπους του να μιλήσουν γι’ αυτόν, αφού δεν ξέρουν την τελευταία του σκέψη.
Όπως αναφέρεται δημοσίευμα του «CNN», σε ένα tweet του την Παρασκευή, ο Trump δήλωσε πως οι λογαριασμοί του μέσων δικτύωσης - με 100 εκατομμύρια ακολούθους, όπως ο ίδιος εκτιμά, εάν συνδυαστούν όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων ανθρώπων που χρησιμοποιούν διαφορετικούς λογαριασμούς (μια ανάλυση για το CNN βρήκε ότι ο πραγματικός αριθμός των συνδυασμένων οπαδών είναι πιο κοντά στα 60 εκατομμύρια) - είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό που ονομάζει «Fake News Media» (σ.σ.: Μέσα πλαστών ειδήσεων).
«Τα Fake News Media το μισούν όταν χρησιμοποιώ αυτό που έχει αποδειχθεί ότι είναι τα πολύ ισχυρά μέσα κοινωνικής δικτύωσης - πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι!
Μπορώ να τα παρακάμψω», έγραψε ο Trump.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το «CNN», η τροφοδοσία του Twitter από τον Trump είναι τόσο ισχυρή σε αυτά που δεν λέει όσο σε αυτά που κάνει.
Μέχρι σήμερα το απόγευμα, ο αμερικανός πρόεδρος έχει ανεβάσει μόνο ένα tweet, χωρίς να αναφερθεί σε σημαντικά θέματα: όπως στο ότι επτά ναυτικοί των ΗΠΑ σκοτώθηκαν μετά τη σύγκρουση του πλοίου τους με ένα εμπορικό πλοίο από τη χερσόνησο Izu της Ιαπωνίας, άλλα επτά μέλη της υπηρεσίας τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν, ειδήσεις σχετικά με την κατάρρευση ενός αεριωθούμενου αεροπλάνου της Συρίας και μια θανατηφόρα επίθεση εναντίον μουσουλμάνων πιστών στους δρόμους του Λονδίνου.
Καθ 'όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η εστίασή του ήταν η ομοσπονδιακή έρευνα εις βάρος του, που ο Trump την απορρίπτει ως «κυνήγι μαγισσών».
Αλλά ενώ ο λογαριασμός του Trump στο Twitter έχει γίνει ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι Αμερικανοί ακούν τις σκέψεις του, δεν είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσει για να μιλήσει για θέματα που μπορεί να τον κάνουν νευρικό - εκτός και αν είναι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη συνεχιζόμενη έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης