Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Glencore υποστηρίζει πως η έκρηξη με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο

tags :
Η Glencore υποστηρίζει πως η έκρηξη με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο
Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των μοντέλων εναλλακτικών καυσίμων, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικά οχήματα, εκτοξεύθηκε στο 36% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 ήτοι 235.438 οχήματα
Η επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά και τις επιπτώσεις της είναι πιθανό να τις αισθανθούμε πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τον Ivan Glasenberg CEO της εταιρείας όρυξης Glencore.
Ο Glasenberg είπε σε επενδυτές στο συνέδριο της βιομηχανίας στη Βαρκελώνη στις αρχές Ιουνίου 2017, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αυξάνουν τις επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι κυβερνήσεις υιοθετούν αυστηρότερους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.
Επίσης υποστήριξε ότι η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση για μεταλλεύματα τις επόμενες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του λιθίου.
Τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν περισσότερη καλωδίωση χαλκού από τους τυποποιημένους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Για παράδειγμα, η μπαταρία στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο περιέχει περίπου 38 χιλιόγραμμα χαλκού, 11 χιλιόγραμμα κοβαλτίου και 11 χιλιόγραμμα νικελίου, σύμφωνα με τη Glencore.
Αυτά τα υλικά, μαζί με το μαγγάνιο, αναμένεται να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε ο Glasberg.
Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των μοντέλων εναλλακτικών καυσίμων, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικά οχήματα, εκτοξεύθηκε στο 36% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 ήτοι 235.438 οχήματα, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Η Volkswagen σχεδιάζει να τριπλασιάσει τις δαπάνες για την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων για κινητήρες εσωτερικής καύσης σε 9 δις. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η επένδυση της Daimler για τη μετάβαση στην καινούργια τεχνολογία ανέρχεται σε 10 δις. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης