Τελευταία Νέα
Διεθνή

Accenture και Microsoft εισέρχονται και αυτές στο «παιχνίδι» για την τεχνολογία blockchain

Accenture και Microsoft εισέρχονται και αυτές στο «παιχνίδι» για την τεχνολογία blockchain
To project σστοχεύει στο να βοηθήσει άτομα, όπως οι πρόσφυγες, να αποδείξουν ποιοι είναι για να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες
Accenture και Microsoft συνεργάζονται για να εισέλθουν και αυτές δυνατά στον πολλά υποσχόμενο χώρο της τεχνολογίας «blockchain», στο πλαίσιο του –υποστηριζόμενου– από το κράτος project για την αναγνώριση των 1,1 δις «ανώνυμων» (επισήμως) χρηστών παγκοσμίως που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.
Το blockchain αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη διαπραγμάτευση του Bitcoin (και λοιπών ψηφιακών νομισμάτων) και λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών και τήρησης αρχείων, που επιτρέπει σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παρακολουθούν τις πληροφορίες μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, χωρίς την ανάγκη επιτήρησης από τρίτους.
Η τεχνολογία έχει αρχίσει να διεισδύει δυνατά και στην ενεργειακή αγορά, όπως και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
To project στο οποίο συμμετέχουν οι Accenture και Microsoft στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα, όπως οι πρόσφυγες, να αποδείξουν ποιοι είναι για να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.
«Χωρίς μια ταυτότητα δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη.
Είστε περιθωριοποιημένοι από την κοινωνία.
Η κατοχή ψηφιακής ταυτότητας αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», αναφέρει σχετικά ο David Treat, διευθύνων σύμβουλος της Accenture.
Η νέα πλατφόρμα θα συνδέσει τα υπάρχοντα συστήματα τήρησης αρχείων των εμπορικών και δημόσιων φορέων μέσω blockchain, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες, όπου και αν βρίσκονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης