Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις 5 δισ. δολ. απέχει από το να γίνει ο πλουσιότερος στον κόσμο ο Jeff Bezos

tags :
Μόλις 5 δισ. δολ. απέχει από το να γίνει ο πλουσιότερος στον κόσμο ο Jeff Bezos
Σήμερα η μετοχή της Whole Foods ενισχύεται στα 43 δολάρια, από 42 δολάρια που προέβλεπε το deal, γεγονός που δημιουργεί... ψιθύρους στη Wall ότι έχει βρεθεί νέος επενδυτής που εκδηλώνει ενδιαφέρον
Μόλις 5 δισεκατομμύρια δολάρια απέχει από το να γίνει ο πλουσιότερος στον κόσμο ο Jeff Bezos, ιδιοκτήτης της Amazon.
Αμέσως μετά το deal με τη Whole Foods εξάλλου η καθαρή αξία του τεχνολογικού κολοσσoού ενισχύθηκε κατά 1,8 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της Amazon είναι σήμερα Δευτέρα στα 995 δολάρια, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση στα 487,28 δισ. δολάρια.
Η συνολική περιουσία του Bezos σήμερα φτάνει τα 84,6 δισ., ενόσω ο ίδιος διερευνά όλες τις ευκαιρίες για να την επεκτείνει.
Έτσι, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, κινδυνεύει να έρθει δεύτερος. Ο τελευταίος πλέον κατέχει μόλις το 2% της Microsoft, καθώς σιγά σιγά επιχειρεί να αποσυρθεί.
Αλλά από ό,τι φαίνεται ο Bezos δεν το βάζει κάτω.
Τρίτος είναι, με περιουσία 76,8 δισ. δολ. ο guru των αγορών, Warren Buffett.

Tην Παρασκευή το marketwatch έγραφε πως ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon είναι ο μεγάλος νικητής του mega-deal μεταξύ Amazon και Whole Foods, καθώς, με βάση τις μετοχές της εταιρείας που κατέχει, έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 2,2 εκατ. ευρώ (στο +3% διαπραγματεύεται η μετοχή της Amazon)! 
Μάλιστα, όπως διαπίστωνε το MarketWatch, τα παραπάνω κέρδη ξεπερνούν κατά 900 εκατ. το σύνολο των κερδών για τους 10 κορυφαίους μετόχους της Whole Foods, παρά το ότι η μετοχή της εταιρείας καταγραφεί άνευ προηγουμένου ράλι της τάξης του 28% (περί τις 22:00)!!
Να επισημανθεί ότι ο κ. Jeff Bezos κατέχει το 16,7% του μεριδίου της Amazon.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Whole Foods είναι η γνωστή διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχειών Vanguard Group.

Πάντως, σήμερα η μετοχή της Whole Foods ενισχύεται στα 43 δολάρια, από 42 δολάρια που προέβλεπε το deal, γεγονός που δημιουργεί... ψιθύρους στη Wall ότι έχει βρεθεί νέος επενδυτής που εκδηλώνει ενδιαφέρον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης