Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, καθώς ανέκαμψαν οι τεχνολογικές μετοχές - Σε ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500

Κέρδη στη Wall Street, καθώς ανέκαμψαν οι τεχνολογικές μετοχές - Σε ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500
Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet, όλες κινήθηκαν υψηλότερα
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (19/6/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να «αγγίζουν» νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν μετά το πρόσφατο sell-off, σημειώνοντας «άλμα» άνω του 1%, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στην αμερικανική οικονομία.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,68% και έκλεισε στις 21.528,99 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,83% και έκλεισε στις 2.453,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq «εκτοξεύθηκε» κατά 1,42% και έκλεισε στις 6.239,01 μονάδες.



Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η Facebook, η Amazon, η Apple, η Netflix και η μητρική της Google, Alphabet, όλες κινήθηκαν υψηλότερα.
Μάλιστα, η μετοχή της Amazon ανήλθε σε ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό, στον απόηχο της συμφωνίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία για την εξαγορά της Whole Foods.
Ειδικότερα, η μετοχή του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου «άγγιξε» τα 1.017 δολ. στο άνοιγμα.
Η μετοχή της Apple κατέγραψε κέρδη 2,9% - η μεγαλύτερη ημερήσια της άνοδος από τον Φεβρουάριο του 2017 -, ενώ της Facebook ενισχύθηκε κατά 1,5%.
Συνολικά, ο τεχνολογικός κλάδος σημείωσε άνοδο 1,5%, καταγράφοντας τα υψηλότερα ημερήσια του κέρδη από τον Δεκέμβριο του 2016.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ανησυχίες σχετικά με την αξιολόγηση των μετοχών τους, οδήγησε τις τεχνολογικές μετοχές σε απώλειες περίπου 0,8%.
Πάντως, παρά το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας, η τεχνολογία παραμένει ο κλάδος με την καλύτερη απόδοση το 2017, σημειώνοντας άνοδο 17,2% μέχρι στιγμής φέτος.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα ώθησαν και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά και οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit, που ξεκίνησαν σήμερα Βρετανία και Ε.Ε.
Στη Γαλλία, το κόμμα του γάλλου προέδρου Emmanuel Macron κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, εξασφαλίζοντας τις 350 από τις 577 έδρες.
Οι επενδυτές ελπίζουν πως η νίκη του κόμματος του Macron θα μπορούσε να επιφέρει την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα εντός της χώρας, και να θέσει βάσεις για υλοποίηση του σχεδίου ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας.
Στο «μέτωπο» του Brexit, Βρετανία και Ε.Ε. συμφώνησαν σήμερα στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, καθώς και στους τρεις τομείς που θα επικεντρωθεί ο πρώτος κύκλος των συνομιλιών.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στα δικαιώματα των πολιτών, στον οικονομικό διακανονισμό και σε άλλα ζητήματα διαχωρισμού, ενώ η Ιρλανδία θα συζητηθεί ξεχωριστά στις συνομιλίες για το Brexit.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, William Dudley.
Ο ανώτατος τραπεζίτης δήλωσε πως παρά τη συνεχομένη αύξηση των τελευταίων μηνών, η ενίσχυση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι «λίγο χαμηλότερα» από τον στόχο (2%).
Ο Dudley εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τους μισθούς των πολιτών της χώρας, «βλέποντας» μία αύξηση 3% την επόμενη διετία, τη στιγμή μάλιστα που, όπως είπε, τα επίπεδα ανεργίας σε «αρκετά καλή θέση».
Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε πως μια «διακοπή του κύκλου σύσφιξης θα έβλαπτε την οικονομία» των ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης