Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Τα 2/3 των Ευρωπαίων είναι υπέρ της σκληρής στάσης της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Δημοσκόπηση: Τα 2/3 των Ευρωπαίων είναι υπέρ της σκληρής στάσης της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλουν η ΕΕ να μην υποχωρήσει στις βασικές αρχές κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Το 65% των ερωτηθέντων στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία απάντησαν σε δημοσκόπηση ότι η ΕΕ θα πρέπει να μην υποχωρήσει στις βασικές της αρχές, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθήσει να διατηρήσει μια καλή σχέση με τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Chatham House-Kantar έδειξε ότι μόλις το 18% των πολιτών εννέα ευρωπαϊκών χωρών, σε σχέση με το 49% του βρετανικού λαού, πιστεύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι η Κομισιόν θα πρέπει να επιδιώξει τη στενότερη δυνατή σχέση με το Λονδίνο εις βάρος των αξιών της κατά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα.
Από τους ερωτηθέντες σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, το 57% απάντησαν ότι η ΕΕ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας του Brexit, ενώ το 46% εκτιμούν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι αρνητική για το μπλοκ.
Αντίθετα, το 70% των Βρετανών θεωρούν ότι η ΕΕ θα πληγεί από το βρετανικό "διαζύγιο".
Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τους πρώτους μήνες του έτους και πριν από τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από καθεμία εκ των 10 χωρών περιλαμβανομένης της Βρετανίας.
Συνολικά, η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (58%) από δέκα χώρες θεωρούν ότι μια ακόμη χώρα της ΕΕ ενδέχεται να εγκαταλείψει το μπλοκ μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Τα τέσσερα πέμπτα των Ελλήνων, που έχουν πληγεί περισσότερο από την χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, όπως επισημαίνει η Guardian, υποστηρίζουν αυτή τη θέση σε σχέση με λιγότερο από τους μισούς Ούγγρους και Πολωνούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης