Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως ενεργειακά από τον άνθρακα έως το 2045!

Η Σουηδία θα έχει απεξαρτηθεί πλήρως ενεργειακά από τον άνθρακα έως το 2045!
Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα υποβληθούν σε ανεξάρτητες αξιολογήσεις, για να διαπιστωθεί, εάν είναι συμβατές με τους κλιματικούς στόχους
Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να απεξαρτηθεί πλήρως ενεργειακά η χώρα από τον άνθρακα έως το 2045, με νόμο που εγκρίθηκε με πλειοψηφία 86% από το Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει κάθε χρόνο μία ετήσια περιβαλλοντική έκθεση και να καταρτίζει ένα στοχοθετημένο σχέδιο κάθε 4 χρόνια.
Ο νόμος περιγράφει επίσης μια σειρά κλιματικών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης των εκπομπών ρύπων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 63% από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030, αυξάνοντας τη μείωση κατά 75% μέχρι το 2040.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα υποβληθούν σε ανεξάρτητες αξιολογήσεις, για να διαπιστωθεί, εάν είναι συμβατές με τους κλιματικούς στόχους.
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, η Σουηδία είχε αρχικά προγραμματίσει να ουδετεροποιηθεί από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.
Η σκανδιναβική χώρα είναι η πρώτη που επιταχύνει σημαντικά τους στόχους της από την υπογραφή της συμφωνίας, φέρνοντας το στόχο 5 χρόνια νωρίτερα.
Η Σουηδία είχε θέσει προηγουμένως στόχο για μείωση κατά 70% των εκπομπών αερίων ρύπων στον τομέα των εσωτερικών μεταφορών έως το 2030.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης