Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση της Bundestag

Merkel: Η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση της Bundestag
Τρεις μήνες νωρίτερα, οι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών είχαν αξιώσει τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης
Η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag), σύμφωνα με όσα διευκρίνισε σήμερα (20 Ιουνίου 2017) η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Angela Merkel, εννοώντας πως το θέμα θα συζητηθεί σε Επιτροπή και όχι στην Ολομέλεια της Bundestag.
Επίσης, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ανώτατο στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε πως «το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας».
Τρεις μήνες νωρίτερα, οι βουλευτές των συγκυβερνόντων Σοσιαλδημοκρατών είχαν αξιώσει τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.
Βέβαια, το αίτημα αυτό φέρεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, όπου και οι Σοσιαλδημοκράτες επεδίωξαν να ασκήσουν κριτική στην Γερμανίδα Καγκελάριο για το πως διαχειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης