Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Πρόκληση για το Ην. Βασίλειο να αποφύγει ένα καταστροφικό Brexit

Hammond (βρετανός ΥΠΟΙΚ): Πρόκληση για το Ην. Βασίλειο να αποφύγει ένα καταστροφικό Brexit
Η Βρετανία θα χρειαζόταν σίγουρα μια περίοδο προσαρμογής μετά την αποχώρησή της από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και την τελωνειακή ένωση, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές καθώς προσπαθεί να αποφύγει ένα καταστροφικό «διαζύγιο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (20/6/2017) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
«Η απομάκρυνσή μας από την Ε.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αλλά το να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέσω μιας ομαλής πορείας προς μια βαθιά και ξεχωριστή μελλοντική εταιρική σχέση με τους γείτονές μας στην Ε.Ε., μια σχέση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την ευημερία και το βιοτικό επίπεδο στη Βρετανία, θα απαιτήσει κάθε ίχνος ουδετερότητας και διπλωματίας», δήλωσε ο Hammond σε ομιλία του, μία μέρα μετά την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.
«Χθες είχαμε ένα θετικό ξεκίνημα.
Θα γίνει πιο σκληρό.
Αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση», τόνισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.
Στην ομιλία του, ο Hammond επανέλαβε ότι σχεδιάζει να επιμείνει στον στόχο της κυβέρνησης να μετατρέψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Βρετανίας σε πλεόνασμα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, παρά τις πιέσεις του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης για περισσότερες δημόσιες δαπάνες.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Βρετανία θα χρειαζόταν σίγουρα μια περίοδο προσαρμογής μετά την αποχώρησή της από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και την τελωνειακή ένωση, «με τις ισχύουσες τελωνειακές συνοριακές ρυθμίσεις να παραμένουν σε ισχύ μέχρι να τεθούν σε λειτουργία νέες μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις».
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), Mark Carney, μιλώντας μετά τον Hammond, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται σύντομα να αρχίσουν να ενεργοποιούν σχέδια έκτακτης ανάγκης, εάν μια μεταβατική συμφωνία δεν δείχνει πιθανή.
Ο Hammond εξέφρασε την επιθυμία η Βρετανία να ηγηθεί μιας «σταυροφορίας» για το άνοιγμα των αγορών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο καθώς αποχωρεί από την Ε.Ε., αντικατοπτρίζοντας τη σημασία ενός κλάδου που αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της οικονομικής παραγωγής της Βρετανίας.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη πως οι τράπεζες της Βρετανίας και της Ε.Ε. χρειάζονται ένα νέο σύστημα που να τους επιτρέψει να συνεργάζονται μεταξύ τους μετά το Brexit, προκειμένου να αποφευχθεί μια διάσπαση των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης