Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Θα παροτρύνω τους βουλευτές του CDU/CSU να στηρίξουν τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα

Schaeuble: Θα παροτρύνω τους βουλευτές του CDU/CSU να στηρίξουν τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα
Νωρίτερα σήμερα, η Angela Merkel, διευκρίνισε πως η συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου
Στη διαβεβαίωση πως ο ίδιος προσωπικά θα παροτρύνει τους βουλευτές των κυβερνόντων Χριστιανοδημοκρατών (συμμαχία CDU/CSU) να στηρίξουν (και να υπερψηφίσουν) τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με το Bloomberg.
Νωρίτερα σήμερα (20 Ιουνίου 2017), η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, διευκρίνισε πως η συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag), εννοώντας πως το θέμα θα συζητηθεί σε Επιτροπή και όχι στην Ολομέλεια της Bundestag.
Επίσης, ανώτατο στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε πως «το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας».
Τρεις μήνες νωρίτερα, οι βουλευτές των συγκυβερνόντων Σοσιαλδημοκρατών είχαν αξιώσει τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης