Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Περαιτέρω βελτίωση στη ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον Ιούνιο 2017

Moody's: Περαιτέρω βελτίωση στη ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον Ιούνιο 2017
Η Moody’s αποδίδει τη βελτίωση στην ενισχυμένη κερδοφορία των εταιρειών επί αμερικανικού εδάφους αλλά και στην έντονη ζήτηση για εταιρικά ομόλογα
Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε η ρευστότητα των αμερικανικών εταιρειών τον μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου 2017, με τον σχετικό δείκτη της Moody’s μάλιστα να φτάνει στη χαμηλότερη επίδοση από τον Νοέμβριο του 2014, έχοντας υποχωρήσει στο 3,7%, από 4,2% ένα μήνα νωρίτερα.
Ο δείκτης Liquidity-Stress Index (LSI) του οίκου αξιολόγησης αυξάνεται όσο πιέζεται η ρευστότητα των εταιρειών και μειώνεται όσο υπάρχει βελτίωση.
Η Moody’s αποδίδει τη βελτίωση στην ενισχυμένη κερδοφορία των εταιρειών επί αμερικανικού εδάφους αλλά και στην έντονη ζήτηση για εταιρικά ομόλογα.
Παρά την άνοδο των αθετήσεων πληρωμών (ομολόγων) του κλάδου λιανικής μέσα στο 2017, οι αναταράξεις στο λιανικό εμπόριο αντισταθμίζονται από τα κέρδη σε άλλους τομείς, διατηρώντας έτσι την καθοδική πορεία του δείκτη LSI, επισημαίνεται.
Σε ένα θετικό σημάδι για τη συνολική αγορά, η πρόσφατη χαλάρωση των αθετήσεων του τομέα των βασικών προϊόντων οδήγησε στη μείωση του χρεοκοπικού ελλείμματος μεταξύ των εκδοτών κερδοσκοπικής ρευστότητας (SGL) και της ευρύτερης αγοράς κερδοσκοπικού χαρακτήρα των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα ρευστότητας, όπως αντανακλάται σε μια πτωτική και χαμηλή ρευστότητα LSI, καθώς και σε μείωση του ποσοστού αθέτησης των υποχρεώσεων μεταξύ των εταιρειών με πιστοληπτική διαβάθμιση SGL-4, οι οποίες έχουν χαμηλή ρευστότητα και εξαρτώνται περισσότερο από εξωτερική χρηματοδότηση.
Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Covenant-Stress Index συνεχίζει να μειώνεται, στο 3% τον Μάιο, από 3,2% τον Απρίλιο.
Ο δείκτης, ο οποίος ήταν κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 5,8% από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, δείχνει ότι λίγες αμερικανικές εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να παραβιάσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
Η Moody's προβλέπει ότι το ποσοστό αθέτησης κερδοσκοπικών τίτλων στις Η.Π.Α. θα μειωθεί στο 2,7% τον Μάιο του 2018 από 3,9% σήμερα, έναντι μακροπρόθεσμου μέσου όρου 6,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης