Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Το e-commerce αλλάζει το τοπίο - Υποχωρούν οι αλυσίδες καταστημάτων, επελαύνουν τα καταστήματα γειτονιάς

tags :
Goldman Sachs: Το e-commerce αλλάζει το τοπίο - Υποχωρούν οι αλυσίδες καταστημάτων, επελαύνουν τα καταστήματα γειτονιάς
Tο ηλεκτρονικό εμπόριο επηρεάζει τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων λιανικής πώλησης
Την εκτίμηση ότι καθώς οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής αρχίζουν και χάνουν τη δυναμική τους, δημιουργούνται οι απαραίτητες προυποθέσεις ανάκαμψης των μικρών μαγαζιών που είχαν υποστεί μεγάλες ζημίες από την αχαλίνωτη επέλαση των πολυεθνικών αναφέρουν δύο ανώτερα στελέχη της Goldman Sachs.
Μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας, ο Kim Posnett, επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής για το Διαδίκτυο και η Kathy Elsesser, επικεφαλής των τμημάτων της υγειονομικής περίθαλψης και των καταναλωτικών και λιανικής επενδυτικής τραπεζικής, εξήγησαν πώς ακριβώς το ηλεκτρονικό εμπόριο επηρεάζει τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων λιανικής πώλησης.
"Νομίζω ότι οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων θα απογοητευτούν δεν υπάρχει καλύτερη λέξη", λέει ο Posnett. "
Θα δούμε τα ενοίκια να πέφτουν και τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς θα επιστρέψουν με έναν πολύ πιο επιμελή και προσωπικό τρόπο που θα ενισχύσουν το αίσθημα της τοπικής κοινότητας και της επιθυμίας στήριξής τους από τους καταναλωτές".
Ωστόσο αυτές οι αναθεωρήσεις για τον κλάδο της λιανικής θα πρέπει να εξετάσουν το νέο επιχειρηματικό τοπίο που δσημιουργειται, εάν θέλουν να πιάσουν το ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι κοντά στο 15%.
(Το λιανικό εμπόριο στο σύνολό του αυξάνεται μόνο κατά 3% ετησίως).
"Δεν πρόκειται μόνο για το ηλεκτρονικό εμπόριο εναντίον των φυσικών καταστημάτων", λέει η Elsesser.
"Είναι επίσης το πώς ξοδεύουν οι καταναλωτές όσον αφορά τα  τουριστικά ταξίδια, τα εστιατόρια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη διασκέδαση, κτλ." Παράλληλα με τα περισσότερα αξεσουάρ, είδη ένδυσης και προσωπικά καταναλωτικά αγαθά που είδαμε στο παρελθόν.
Οι καταναλωτές θέλουν να συνδεθούν με ένα εμπορικό σήμα σε προσωπικό επίπεδο, όπως λένε οι Posnett και Elsesser.
Για παράδειγμα, μια καφετέρια δεν πωλεί μόνο ένα ένα φλιτζάνι καφέe, πουλά και ένα μέρος για να εργαστεί κάποιος με το φορητό υπολογιστή του ή να χαλαρώσει.
Τα παντοπωλεία το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και έχουν δημιουργήσει χώρους εστιατορίων και καφετεριών έτσι ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
"Πρέπει τα μαγαζιά να πουλάνε κάτι περισσότερο από το προϊόν", λέει η Elsesser.
"Την εμπειρία ως σύνολο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης