Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωγορές - Πιέσεις τις μετοχές ενέργειας μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου σε χαμηλά 9μήνου

Πτώση στις ευρωγορές - Πιέσεις τις μετοχές ενέργειας μετά τη «βουτιά»  του πετρελαίου σε χαμηλά 9μήνου
Στις 386 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600
Πτώση καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την μεγάλη υποχώρηση του πετρελαίου σε χαμηλά 9μήνου να ασκεί πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
Οι μετοχές της ενέργειας υποχωρούσαν 0,7%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραφε πτώση 0,19% στις 7.458 μονάδες.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε απώλειες 0,54% στις 12.744 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε πτώση 1,08% στις 5.236 μονάδες.
Στις 386 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.
Σημαντικές πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται και σήμερα Τετάρτη (21/6) το πετρέλαιο, έχοντας πλεόν εγκατασταθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, μετά και τα νέα στοχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% στα 43,45 δολ. ανά βαρέλι.
Τα χθεσινά (20/6) προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου παρείχαν μία μεικτή εικόνα για την αγορά στις ΗΠΑ, καθώς παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, τα αντίστοιχα της βενζίνης σημείωσαν άνοδο για ακόμα μία εβδομάδα.
Εφόσον τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαιωθούν σήμερα από τη Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, αυτό αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω πιέσεις προς τον μαύρο χρυσό, βυθίζοντάς τον σε ακόμα χαμηλότερες τιμές.
Παράλληλα, επιπλέον πιέσεις φαίνεται ότι ασκούν προς το πετρέλαιο και οι διοικητικές αλλαγές στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στον Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης