Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα 10 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κινεζικών αγορών, μόλις 2% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Κοντά στα 10 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κινεζικών αγορών, μόλις 2% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών
Χθες, οι μετοχές των κινεζικών αγορών συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές μετά από τρία χρόνια άρνησης
Αν και η συνολική κεφαλαιοποίηση των κινεζικών αγορών αναμένεται (αν συνεχιστεί η άνοδος) να ξεπεράσει τα 10 τρισ. δολάρια τους επόμενους μήνες, το ποσοστό των ξένων επενδυτών μετά βίας φτάνει το 2%, αποδεικνύοντας την αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου να ανοίξει τις πόρτες της στον επενδυτικό κόσμο.
Να σημειωθεί ότι η κινεζική αγορά μετοχών είναι οι δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, πολύ πίσω από τη Wall Street των Η.Π.Α., η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά τα 32 τρισ. δολάρια.
Στο «βάθρο», με 5 τρις δολάρια, η Ιαπωνία, ενώ ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ.
Χθες, οι μετοχές των κινεζικών αγορών συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές μετά από τρία χρόνια άρνησης.
Όπως ανακοίνωσε χθες η MSCI, θα συμπεριλάβει τις λεγόμενες «Α» μετοχές των χρηματιστηριακών δεικτών στον δείκτη για τις αναδυόμενες αγορές (MSCIEF).
Η ένταξη στον δείκτη σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για την κινεζική κυβέρνηση, η οποία εργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια για να ανοίξει τις κεφαλαιαγορές της.
Η MSCI διεξάγει συζητήσεις με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές και παγκόσμιους επενδυτές για τρία με τέσσερα χρόνια, σχετικά με το αν θα προσθέσει μετοχές σε γουάν στον MSCIEF, οι οποίες αφορούν περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 1,6 τρισ. δολαρίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης