Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Εξετάζει περαιτέρω μείωση στις περικοπές λόγω της αυξανόμενης παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

ΟΠΕΚ: Εξετάζει περαιτέρω μείωση στις περικοπές λόγω της αυξανόμενης παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ
Όπως τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, ότι ο Οργανισμός θα περιμένει να δει πώς θα διαμορφωθεί η ενεργειακή αγορά βραχυπρόθεσμα
Την περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών τους στην παραγωγή πετρελαίου φαίνεται ότι εξετάζουνε οι χώρες του ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε σήμερα (21/6) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zangeneh, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αυξανόμενης παραγωγής στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Zangeneh, αύξηση της αμερικανικής παραγωγής στις ΗΠΑ αποδείχθηκε αρκετά απρόβλεπτη, όντας μέχρι στιγμής μεγαλύτερη απ' ότι είχε εκτιμήσει ο ΟΠΕΚ.
«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις μετα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ ώστε να προετοιμαστούμε για νέες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιρανός υπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «η λήψη απόφασης είναι αρκετά δύσκολη, διότι αυτό θα σημαίνει μείωση της παραγωγής από όλα τα μέλη».
Παράλληλα, ο Zangeneh ανέφερε ότι ο Οργανισμός θα περιμένι να δει πώς θα διαμορφωθεί η ενεργειακή αγορά βραχυπρόθεσμα, προτού προχωρήσει σε περαιτέρω αποφάσεις για το ζήτημα της παραγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ώρες το πετρέλαιο έχει βυθιστεί σε χαμηλά μεγαλύτερα των επτά μηνών, τα οποία οφείλονται κυρίως στην αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ, καθώς και στα υπέρογκα αποθέματα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης