Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δέσμευση May να ακούει πιο προσεχτικά τις ανησυχίες σχετικά με το Brexit

tags :
Βρετανία: Δέσμευση May να ακούει πιο προσεχτικά τις ανησυχίες σχετικά με το Brexit
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από την Ε.Ε. 
Την υπόσχεση ότι θα ακούει πιο προσεκτικά τις ανησυχίες των επιχειρήσεων σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε σήμερα (21/6/2017) η πρωθυπουργός Theresa May, ανακοινώνοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στο Brexit.
Το διετές κυβερνητικό πρόγραμμα, γνωστό ως «Ομιλία της Βασίλισσας» (Queen's Speech), προετοιμάστηκε από υπουργούς και διαβάστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κοινοβούλιο, κατά την επίσημη τελετή ανοίγματος των εργασιών του.
Η βασίλισσα δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει «την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» σχετικά με το Brexit, συνεργαζόμενη με το κοινοβούλιο, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τις επιχειρήσεις και άλλους.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία καθώς η χώρα εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η βασίλισσα.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν αυτό που ήλπιζα, αλλά αυτή η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί με ταπεινότητα και θα επιλύσει το μήνυμα που έστειλε το εκλογικό σώμα», δήλωσε η May.
«Πρώτον, πρέπει να κάνουμε το Brexit σωστά.
Αυτό σημαίνει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα παραδώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου έτους και θα το πράξει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τη μέγιστη δημόσια υποστήριξη», επεσήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης