Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, καθώς σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, καθώς σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου
Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί οριακά, γύρω στα 46 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό ενισχύεται κατά 0,25%, στα 43,6 δολ. το βαρέλι
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (21/6/2017) η Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται μετά τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης.
Γύρω στις 16:45, ο Dow Jones Industrial average ενισχύεται κατά 0,02%, στις 21.471,33, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,06% και διαμορφώνεται στις 2.438,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,33% υψηλότερα, στις 6.208,56 μονάδες.


Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί οριακά, γύρω στα 46 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό ενισχύεται κατά 0,25%, στα 43,6 δολ. το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 2% και εισήλθαν σε «bear market» την Τρίτη (20/6), υποχωρώντας σε χαμηλά επτά μηνών.
Το πετρέλαιο βρίσκεται επίσης σε τροχιά να καταγράψει το χειρότερό του α’ εξάμηνο από το 1997.
Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με απώλειες την Τρίτη, καθώς ο ενεργειακός κλάδος βρέθηκε αντιμέτωπος με νέες πιέσεις από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, αν και ο Dow Jones κατάφερε να «αγγίξει» ενδοσυνεδριακό υψηλό.
O S&P 500 ενισχύεται περίπου κατά 9% από την αρχή του 2017, κυρίως χάρη στον κλάδο τεχνολογίας.
Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν «εκτοξευτεί» σχεδόν κατά 20% φέτος, καθώς οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης καταγράφουν ισχυρά κέρδη.
Η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου έχει ωθήσει υψηλότερα και τον Nasdaq, που ενισχύεται κατά 15% από την αρχή του έτους.
Οι επενδυτές πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί, με το «βλέμμα» τους να είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.
Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα παραμένει γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης