Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Χωρίς ΑΜΚ για την Intesa Sanpaolo μία ενδεχόμενη συμφωνία με τις Popolare di Vicenza, Veneto Banca

Bloomberg: Χωρίς ΑΜΚ για την Intesa Sanpaolo μία ενδεχόμενη συμφωνία με τις Popolare di Vicenza, Veneto Banca
Η Intesa βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για να αναλάβει το υγιές ενεργητικό των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ της Intesa Sanpaolo και των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca θα εξαιρεί μία ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό από χθες, η ιταλική τράπεζα Intesa βρίσκεται σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για να αναλάβει το υγιές ενεργητικό των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, καθώς η Ρώμη προσπαθεί να μειώσει τις ανησυχίες που υπάρχουν για την κατάσταση του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.
Το συμβούλιο της Intesa ενέκρινε σήμερα το σχέδιο. 
Οι Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca κινδυνεύουν να τεθούν υπό κρατική διαχείριση, ενώ απειλούνται με bailin.
Αυτό θα ήταν σύμφωνο με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες που άρχισαν να ισχύουν τον Ιανουάριο του 2016 και προσπαθούν να προστατέψουν τους φορολογούμενους από το κόστος διάσωσης των τραπεζών.
Η Ιταλία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μια εξαίρεση από τους κανόνες της Ε.Ε. και να εγκρίνει την προληπτική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα μείωνε τις απώλειες των ιδιωτών επενδυτών και θα έπληττε μόνο τους μετόχους και τους κατώτερους ομολογιούχους.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλικής κυβέρνησης απέτυχε να αντλήσει από ιδιώτες επενδυτές μία ένεση ρευστότητας 1,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψουν έλλειμμα κεφαλαίου ύψους 6,4 δισ. ευρώ πριν να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν κρατικές ενισχύσεις οι δύο προβληματικές τράπεζες.
Ενώ η UniCredit και η Intesa Sanpaolo, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας, υποστήριζαν το σχέδιο της Ρώμης, εντούτοις το σαμποτάρισαν οι μικρότερες τράπεζες.
Η UBI, ο πέμπτος μεγαλύτερος δανειστής της Ιταλίας, πραγματοποιεί ήδη αύξηση κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει για τη διάσωση των καλών περιουσιακών στοιχείων τριών μικρών τραπεζών που εδρεύουν στην κεντρική Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης