Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Lockheed – Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ αξίας 104 εκατ. δολαρίων για ραντάρ υψηλής τεχνολογίας

tags :
Συμφωνία Lockheed – Πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ αξίας 104 εκατ. δολαρίων για ραντάρ υψηλής τεχνολογίας
Ο Tim Cahill, αντιπρόεδρος των συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων για την Lockheed, είπε πως και άλλες χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προηγμένο σύστημα ραντάρ Variant 2
Η Lockheed Martin δήλωσε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 ότι ήρθε σε συμφωνία αξίας 104 εκατ. δολαρίων με την Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εφαρμογή ενός προσομοιωτή μάχης, για την εκπαίδευση πληρωμάτων, ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τις ταχέως εξελισσόμενες απειλές, όπως πυραύλους εδάφους - αέρος.
Ο Tim Cahill, αντιπρόεδρος των συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων για την Lockheed, είπε πως και άλλες χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προηγμένο σύστημα ραντάρ Variant 2 και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σύντομα σχετικά με τις πιθανές πωλήσεις.
Ο Cahill δεν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος των πιθανών μελλοντικών πωλήσεων, αλλά στους πιθανούς αγοραστές περιλαμβάνονται όλες οι χώρες που έχουν σκοπό να εντάξουν το μαχητικό F-35 στο δυναμικό τους, τα επόμενα χρόνια.
«Είναι ένα μικρό πρόγραμμα», είπε. «Αυτή είναι μόνο η πρώτη δόση, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πραγματικά μεγάλο πρόγραμμα για μας.»
«Καθώς από πιθανή απειλή από άλλες χώρες γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη... είναι πολύ σημαντικό οι πιλότοι να εκπαιδευτούν με ένα σύστημα που η προσομοίωση του, σε πραγματικές συνθήκες μάχης θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο είπε.
Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή και την παράδοση ενός συστήματος και επιλογών για την κατασκευή άλλων 20 συστημάτων.
Ο Cahill είπε ότι το σύστημα θα λαμβάνει θα εξομοιώνει και θα εκπέμπει σήματα, παρόμοια με αυτά των προηγμένων οπλικών συστημάτων εδάφους – αέρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης