Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην 22η θέση η Ελλάδα στον δείκτη καινοτομίας της Ε.Ε. το 2016 - Κατατάσσεται στις μετρίως καινοτόμες χώρες

tags :
Στην 22η θέση η Ελλάδα στον δείκτη καινοτομίας της Ε.Ε. το 2016 - Κατατάσσεται στις μετρίως καινοτόμες χώρες
Στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης καινοτομίας βρίσκεται για άλλη μια φορά η Σουηδία, ενώ η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατέχουν τις δύο τελευταίες θέσεις 
Την 22η θέση κατέλαβε η Ελλάδα το 2016 στον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Innovation Scoreboard 2017), κατατασσόμενη στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών.
Ωστόσο, η επίδοση της χώρας μας βελτιώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με εκείνη της Ε.Ε. το 2010.
Στην πρώτη θέση βάσει της καινοτομίας βρίσκεται για άλλη μια φορά η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φινλανδία, ην Ολλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Βρετανία αποτελούν τις χώρες με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Λιθουανία κ.ά. ανήκουν επίσης στις «μετρίως καινοτόμες χώρες».
Η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατέχουν τις δύο τελευταίες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη καινοτομίας.
Συνολικά, οι περσινές επιδόσεις της Ε.Ε. στην καινοτομία συνέχισαν να βελτιώνονται, ενώ για την επόμενη 2ετία, το μπλοκ αναμένει μια βελτίωση των επιδόσεων του στην καινοτομία κατά 2%.
Ωστόσο, παρατηρείται μια μάλλον άνιση πρόοδος ανά την Ευρώπη, καθώς το 2016 βελτιώθηκαν οι επιδόσεις 15 χωρών ως προς την καινοτομία, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ε.Ε. πλησιάζει σε καινοτομικές επιδόσεις τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία προπορεύονται.
Η Κίνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των ανταγωνιστών σε διεθνές επίπεδο.
Σε επιλεγμένους τομείς καινοτομίας, την πρωτιά στην Ε.Ε. κατέχουν η Δανία για τους ανθρώπινους πόρους και το φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον, το Λουξεμβούργο για τα ελκυστικά συστήματα έρευνας, η Φινλανδία για τη χρηματοδότηση και στήριξη των καινοτομιών, η Γερμανία για τις επενδύσεις των επιχειρήσεων στην καινοτομία, η Ιρλανδία για την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης