Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Harley Davidson στη μάχη της απόκτησης της ανταγωνίστριας ιταλικής Ducati

tags :
H Harley Davidson στη μάχη της απόκτησης της ανταγωνίστριας ιταλικής Ducati
Η Harley-Davidson με βάση το Μιλγουόκι έχει αναθέσει στην Goldman Sachs να κάνει μία μελέτη για τη συμφωνία, που αναμένεται τον Ιούλιο του 2017
Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Harley Davidson ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά εξαγοράς για την ιταλική αντίπαλο Ducati, που ενδεχομένως θα φέρει μαζί δύο από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο της μοτοσικλέτας σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Η ινδική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Bajaj Auto και αρκετά επενδυτικά κεφάλαια, επίσης ποετοιμάζουν προσφορές για την Ducati, που έχει βγει προς πώληση από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.
Μια συμφωνία με την Harley-Davidson θα φέρει μαζί μία εταιρεία μηχανών ταξιδιού σύμβολο στις ΗΠΑ, με μία κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής υψηλών επιδόσεων μηχανών, που έχει μία αξιοσημείωτη αγωνιστική κληρονομιά.
Η Harley-Davidson με βάση το Μιλγουόκι έχει αναθέσει στην Goldman Sachs να κάνει μία μελέτη για τη συμφωνία, που αναμένεται τον Ιούλιο του 2017.
Η Volkswagen, που το τμήμα που κατέχει στην Audi ελέγχει τη Ducati, συνεργάζεται με την Evercore για την πώληση που θα βοηθήσει να χρηματοδοτήσει μια στρατηγική αναμόρφωση, μετά το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων.
Με έδρα τη Μπολόνια, η Ducati είναι στη λίστα επιθυμιών, ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων όπως η KKR,η Bain Capital και η Permira, οι οποίες κυνηγούν με τη σειρά τους μία συμφωνία.
Η Ducati ξεκίνησε το 1926 ως κατασκευαστής πυκνωτών και εξαρτημάτων ραδιοφώνου, ενώ το εργοστάσιο της Μπολόνια παρέμεινε ανοικτό στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο παρά το γεγονός έγινε στόχος πολλών βομβιστικών επιθέσεων.
Οι αναβάτες της Ducati έχουν κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike 14 φορές, με τον Carl Fogarty και τον Troy Bayliss πιο επιτυχημένους αναβάτες της.
Η Harley-Davidson, η οποία ελέγχει τη μισή αγορά των ΗΠΑ στις μεγάλες μηχανές, ιδρύθηκε στο Μιλγουόκι, στις αρχές του περασμένου αιώνα και ήταν ένας από τα δύο μεγάλους κατασκευαστές αμερικανικών μοτοσικλετών που επιβίωσε από την μεγάλη ύφεση.
Η ζήτηση για μοτοσικλέτες Harley έχει υποχωρήσει καθώς η ινδική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών Polaris Industries και η Ιαπωνική Honda προσφέρουν εκπτώσεις και ευκολίες πληρωμής.
Η VW ελπίζει να αποκομίσει 1,4 με 1,5 δισ. ευρώ από την πώληση της Ducati, αποτιμώντας τα περίπου 100 εκατ ευρώ κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 14 με 15 φορές περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης