Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strauch (ESM): Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει αδύναμη, χαμηλότερα από των αμερικανικών

Strauch (ESM): Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει αδύναμη, χαμηλότερα από των αμερικανικών
Ωστόσο, μετά την κρίση του 2011 οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν προσθέσει συνολικά κεφάλαια ύψους 600 δισ. ευρώ
Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει αδύναμη, χαμηλότερα από των αμερικανικών, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Rolf Strauch, του επικεφαλής οικονομολόγου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (E.S.M.), ο οποίος σημειώνει επίσης πως και οι μετοχές για τις τράπεζες της Ευρωζώνης παραμένουν σε επίπεδα κρίσης.
Μάλιστα, ο κ. Strauch, μιλώντας στη διάσκεψη «BNPP Global OIC», στο Παρίσι, έκανε λόγο για «αργό» ρυθμό μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επισημαίνοντας πως εξακολουθούν να επιβαρύνουν σοβαρά τους ισολογισμούς των τραπεζών σε ορισμένες χώρες του νομισματικού μπλοκ.
Ωστόσο, τονίζει πως μετά την κρίση του 2011 οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν προσθέσει συνολικά κεφάλαια ύψους 600 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας να φτάσουν αυτούς των αμερικανικών ομολόγων τους.
«Η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης είναι σημαντική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά οι τράπεζες πρέπει πρώτα να ασχοληθούν με τα κληροδοτημένα τοξικά περιουσιακά στοιχεία.
Τα βήματα για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης περιλαμβάνουν δημοσιονομική αντιστάθμιση και ασφάλεια των καταθέσεων σε μεσοπρόθεσμη βάση», συμπλήρωσε.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης