Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ma (ιδρυτής Alibaba): Σε 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται 4 ώρες την ημέρα και ίσως 4 μέρες την εβδομάδα

tags :
Ma (ιδρυτής Alibaba): Σε 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται 4 ώρες την ημέρα και ίσως 4 μέρες την εβδομάδα
Η τρίτη τεχνολογική επανάσταση μπορεί να προκαλέσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιεί ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος 
Η κυριαρχία των κολοσσιαίων εταιρειών είναι σε ύφεση, καθώς περισσότερες μικρές επιχειρήσεις εκτίθενται στο διαδίκτυο, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba, Jack Ma, ενώ προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι μεγαλύτερες δημόσιες εταιρείες παγκοσμίως - όπως η Apple, η Alphabet και η Amazon Αμαζόνιο - έχουν γίνει τόσο κυρίαρχες, που ορισμένοι επικριτές αναφέρουν ότι βρίσκονται στο όριο του μονοπωλίου, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας στο «CNBC», στο περιθώριο του συνεδρίου «Gateway ‘17» στο Ντιτρόιτ.
Ωστόσο, ο Ma τόνισε ότι η ισχύς των γιγαντιαίων εταιρειών βρίσκεται σε παρακμή, καθώς περισσότερες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλλονται μέσω διαδικτύου.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι περισσότερα προϊόντα «made-in-America» - που αποτελούσε προτεραιότητα της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump - θα μπορούσαν να ήταν τέλεια για την αυξανόμενη μεσαία τάξη της Κίνας.
Ο ιδρυτής της Alibaba δήλωσε πως οι αναδυόμενες ευκαιρίες - και οι κίνδυνοι - από την τεχνητή νοημοσύνη και την παγκοσμιοποίηση είναι δύο από τους λόγους που ταξιδεύει πολύ.
«Γι’ αυτό ταξιδεύω, μιλάω σε όλους τους ηγέτες κυβερνήσεων και κρατών και τους λέω να κινηθούν γρήγορα.
Αν δεν κινηθούν γρήγορα, θα υπάρξουν προβλήματα», προειδοποίησε.
Ο Ma τόνισε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι ελεύθεροι να εργάζονται λιγότερο και να ταξιδεύουν περισσότερο.
«Νομίζω ότι στα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα και ίσως τέσσερις ημέρες την εβδομάδα», δήλωσε ο Ma.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν οι άνθρωποι σήμερα μπορούν να επισκεφθούν 30 μέρη, σε τρεις δεκαετίες θα μπορούν να επισκεφθούν 300.
Ωστόσο, ο Ma προειδοποιεί ότι με την εκμάθηση των μηχανών και την τεχνητή νοημοσύνη να εξαλείφουν θέσεις εργασίας, «η τρίτη τεχνολογική επανάσταση μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», αν και τονίζει ότι «οι άνθρωποι θα κερδίσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης