Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» των επενδυτών σε πετρέλαιο και Βank of England

tags :
Πτώση στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» των επενδυτών σε πετρέλαιο και Βank of England
Ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,32%, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,37% 
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (21/6/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς δέχτηκαν πιέσεις από μια νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου το απόγευμα, ενώ οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE).
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,32%, στις 12.774,26 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,35%, στις 7.446,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,37% και έκλεισε στις 5.274,26 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 έκλεισε κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 3.553,90 μονάδες.


Το πετρέλαιο βρέθηκε σήμερα κάτω από νέες πιέσεις, έχοντας πλέον εγκατασταθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, μετά και τα νέα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, περί τις 19:00, το Brent υποχωρούσε κατά 0,8%, με την τιμή του να διαμορφώνεται γύρω στα 45,6 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,6% και διαμορφώνεται στα 43,2 δολ. ανά βαρέλι.
Τα χθεσινά (20/6) προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου παρείχαν μία μεικτή εικόνα για την αγορά στις ΗΠΑ, καθώς παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, τα αντίστοιχα της βενζίνης σημείωσαν άνοδο για ακόμα μία εβδομάδα.
Σήμερα, η αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών για την Ενέργεια ανέφερε στην εβδομαδιαία της έκθεση ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουνίου.
Οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση των ακαθάριστων αποθεμάτων περίπου κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, επιπλέον πιέσεις φαίνεται ότι ασκούν προς το πετρέλαιο και οι διοικητικές αλλαγές στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στον Κατάρ.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της BoE, Andy Haldane, ο οποίος τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2017, μένοντας στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, εξαιτίας της αναιμικής ανάπτυξης που παρατηρείται στους μισθούς και τη βρετανική οικονομία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα θα είναι σημάδι πως η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ παραδέχθηκε πως το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων συζητήθηκε έντονα στην συνέλευση της Νομισματικής Επιτροπής, την 15η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης