Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακύρωσε συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών - «Απάντηση» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Ακύρωσε συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών - «Απάντηση» στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Τη λύπη τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ότι παραμένουν ανοιχτές σε μελλοντικές συζητήσεις 
Την ακύρωση της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του, Thomas Shannon, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα (21/6/2017) ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της Μόσχας.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέθεσε χθες 38 πρόσωπα και οργανισμούς στον κατάλογο όσων υφίστανται κυρώσεις εξαιτίας των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία.
Η κίνηση αυτή «αποτελεί συνέχιση της τάσης που δημιούργησε η κυβέρνηση Obama κι έχει στόχο να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε ο Ryabkov σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη λύπη τους για την ακύρωση της συνάντησης, αλλά δήλωσαν ότι παραμένουν ανοικτές σε μελλοντικές συζητήσεις για τη γεφύρωση των διμερών διαφορών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του State Department.
«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Ρωσία αποφάσισε να απορρίψει μια ευκαιρία να συζητήσουμε τα διμερή εμπόδια που εμποδίζουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης