Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανασχηματισμός στη γαλλική κυβέρνηση - Ποιους διορίζουν Macron και Philippe

tags :
Ανασχηματισμός στη γαλλική κυβέρνηση - Ποιους διορίζουν Macron και Philippe
Αποχώρησαν 4 υπουργοί, ενώ τρέχουν έρευνες περί εσφαλμένης χρήσης κομματικών αποζημιώσεων για προσλήψεις στο ευρωκοινοβούλιο
(upd2) Τον Benjamin Griveaux όρισαν στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron, και ο πρωθυπουργός, Edouard Philippe. Ο Griveaux θα βρίσκεται, έτσι, στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, που σύμφωνα με γαλλικά μέσα, γενικώς δεν θεωρείται από τους πλέον "αγαπητούς" στην κυβέρνηση.
Οι Macron και Philippe αναγκά
στηκαν τελικά να προβούν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης σήμερα, Τετάρτη, που κρίθηκε σημαντικότερος του αναμενομένου μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων υπουργών, εν μέσω ερευνών που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα εις βάρος του κόμματος MoDem. Οι έρευνες αφορούν εσφαλμένη χρήση των κονδυλίων του MoDem για την πρόσληψη βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η νέα κυβέρνηση του Macron, υπό τον πρωθυπουργό Philippe, έχει 28 μέλη, μεταξύ αυτών δύο υπουργούς Επικρατείας.
Νωρίτερα, αποχώρησαν από το υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί François Bayrou (Δικαιοσύνης), Marielle de Sarnez (Ευρωπαϊκών Θεμάτων) και Sylvie Goulard (Στρατού). Ακόμη, να φύγει αποφάσισε ο Richard Ferrand, υπουργός υπεύθυνος για τα Γαλλικά Εδάφη.
Όπως γράφουν τα διεθνή μέσα οι υπουργοί Εσωτερικών (Gérard Collomb), Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρώπης (Jean-Yves Le Drian) και Οικονομικών (Bruno Le Maire), που θεωρούνται ως "βαρίδια" για την κυβέρνηση, παρέμειναν στις θέσεις τους μετά τον ανασχηματισμό.
Παράλληλα αναφέρουν ότι διορίστηκαν σχετικά άγνωστα πολιτικά πρόσωπα στα βασικά υπουργεία στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

(Πρώτη ενημέρωση 21:00)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης