Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να καταβάλλει στις ισπανικές αρχές 14,7 εκ. ευρώ ο Cristiano Ronaldo – Διώκεται για φοροδιαφυγή

Έτοιμος να καταβάλλει στις ισπανικές αρχές 14,7 εκ. ευρώ ο Cristiano Ronaldo – Διώκεται για φοροδιαφυγή
Ο Ronaldo είναι ο τελευταίος υψηλού προφίλ ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται σε φορολογική υπόθεση στην Ισπανία, μετά τον αστέρα Lionel Messi...
Έτοιμος να καταβάλλει στην Ισπανία το –διόλου ευκαταφρόνητο– ποσό των 14,7 εκ. ευρώ φέρεται να είναι ο Cristiano Ronaldo, ο οποίος διώκεται (από τις 13 Ιουνίου 2017) για εξαπάτηση (απόκρυψη εισοδήματος με σκοπό φοροδιαφυγή) των αρχών, την περίοδο 2011 και 2014.
Όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό κανάλι της χώρας, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης θα προβεί σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη καλής θέλησης.
Επίσης, θα παραδεχθεί την αθωότητά του στην διαδικασία της 31ης Ιουλίου κι ότι δεν απέκρυψε ποτέ από την εφορία κανένα από τα εισοδήματά του.
Οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο.
Η εισαγγελία ισχυρίστηκε πριν λίγες ημέρες ότι ο Πορτογάλος είχε χρησιμοποιήσει συνειδητά μια «επιχειρηματική δομή» που δημιουργήθηκε το 2010, για να κρύψει το εισόδημά του στην Ισπανία από τα δικαιώματα προβολής, περιγράφοντας την μη πληρωμή του κατάλληλου φόρου ως «συνειδητή και πρόθυμη».
Η αγωγή βασίζεται σε μια έκθεση που διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα από την ισπανική φορολογική υπηρεσία AEAT.
Ο ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε στην Ισπανία τον «νόμο Beckham», που επιτρέπει στους ξένους αθλητές να πληρώνουν 24,75% φόρο εισοδήματος αντί για το 48% που ισχύει για Ισπανούς πολίτες.
Οι αθλητές πρέπει, ωστόσο, να πληρώνουν φόρους επί των υπόλοιπων εισοδημάτων που εισπράττονται στην Ισπανία.
Ο Ronaldo είναι ο τελευταίος υψηλού προφίλ ποδοσφαιριστής που εμπλέκεται σε φορολογική υπόθεση στην Ισπανία, μετά τον αστέρα Lionel Messi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης