Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Αυξάνεται το ρίσκο από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed

Pimco: Αυξάνεται το ρίσκο από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed
Η σύσφιξη ενδέχεται να προκαλέσει «ένα ισχυρό αρνητικό σοκ», λόγω των φόβων για αποπληθωρισμό
Τη στιγμή που η πλειοψηφία των αναλυτών αποτιμά θετικά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) και αναμένει μάλιστα περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το αμέσως επόμενο διάστημα, η Pimco (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων) βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εν λόγω κίνηση της Fed έρχεται σε μία στιγμή που υπάρχει γενικότερη απογοήτευση για το επίπεδο πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία και, ως εκ τούτου, αποτελεί κίνδυνο.
Όπως εξηγεί, η σύσφιξη ενδέχεται να προκαλέσει «ένα ισχυρό αρνητικό σοκ», λόγω των φόβων για αποπληθωρισμό.
Βέβαια, εάν η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα συνεχιστεί, δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Joachim Fels, οικονομικό σύμβουλο στην Pimco.
Αν όμως «χτυπήσει» μία νέα ύφεση, τότε δεν θα υπάρξει μεγάλο περιθώριο ασφαλείας για τον πληθωρισμό ενάντια στον αποπληθωρισμό.
Τα σχόλια έρχονται μέσα σε μια περίοδο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Fed θέτει την αμερικανική οικονομία σε μια δυσοίωνη τροχιά, εστιάζοντας στη δύναμη της αγοράς εργασίας και όχι στις τιμές του πληθωρισμού.
Ο (ετήσιος) πληθωρισμός της αμερικανικής οικονομίας βρέθηκε στο 1,5% τον Απρίλιο 2017, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 2% της Fed.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης