Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Diageo κάνει πλουσιότερο τον Clooney κατά 1 δισ. δολάρια - Εξαγοράζει την εταιρία παραγωγής τεκίλας του ηθοποιού

tags :
Η Diageo κάνει πλουσιότερο τον Clooney κατά 1 δισ. δολάρια - Εξαγοράζει την εταιρία παραγωγής τεκίλας του ηθοποιού
Η τεκίλα Casamigos, η ονομασία της οποίας σημαίνει "σπίτι φίλων", ιδρύθηκε το 2013 από τον Clooney και τους φίλους του
Η Diageo προχωρά στην εξαγορά της κορυφαία μάρκας Tequila της Casamigos που ανήκει στο πασίγνωστο ηθοποιό George Clooney, έναντι 1 δισ. δολαρίων καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Τεκίλας.
Όπως αναφέρει η Diageo σε ανακοίνωσή της θα καταβάλλει αρχικά 700 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρίας, που ιδρύθηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό, με πιθανή πληρωμή επιπλέον 300 εκατ. δολαρίων που θα συνδέονται με την απόδοση της εταιρίας σε διάστημα 10 ετών.
Η τεκίλα Casamigos, η ονομασία της οποίας σημαίνει "σπίτι φίλων", ιδρύθηκε το 2013 από τον Clooney και τους φίλους του - τον επιχειρηματία Rande Gerber που έχει αλυσίδα νυχτερινών μαγαζιών ο οποίος ίναι παντρεμένος με το μοντέλο Cindy Crawford και τον κτηματομεσίτη Mike Meldman.
Η Diageo στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η εισφορά της Casamigos θα είναι ουδέτερη στην κεροδοφρία της για τα τρία πρώτα χρόνια.
Το εμπορικό σήμα Casamigos πούλησε 120.000 μπουκάλια των 9 λίτρων το 2016, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει φέτος τις 170.000 μπουκάλια σε πωλήσεις.
Η Diageo σχεδιάζει το κανσάρισμα της Τεκίλας στην Ευρώπη θα αποτελέσει πηγή μελλοντικής ανάπτυξης.
Η συμφωνία της Casamigos αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης