Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple θέλει να μειώσει το ποσοστό των δισκογραφικών εταιρειών από τις συνδρομές των πελατών της

tags :
Η Apple θέλει να μειώσει το ποσοστό των δισκογραφικών εταιρειών από τις συνδρομές των πελατών της
Σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία της Apple, οι δισκογραφικές εταιρείες λαμβάνουν περίπου 58% των εσόδων από τις συνδρομές της Apple Music, ποσοστό υψηλότερο από ότι λαμβάνουν από άλλες σημαντικές υπηρεσίες streaming
Η Apple επιδιώκει να μειώσει το μερίδιο των δισκογραφικών εταιριών από τα έσοδα από τις μηνιαίες συνδρομές των πελατών της, ως μέρος των διαπραγματεύσεων για να αναθεωρήσει τη συνολική σχέση του κατασκευαστή του iPhone με τη μουσική βιομηχανία.
Οι συνομιλίες καλύπτουν τις συμφωνίες της Apple για την υπηρεσία Apple Music, την δύο ετών υπηρεσία streaming που προσφέρει εκατομμύρια τραγούδια on demand, και το iTunes, το κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μεμονωμένα τραγούδια ή άλμπουμ.
Οι συμφωνίες των δισκογραφικών εταιρειών με την Apple λήγουν στο τέλος του Ιουνίου 2107, αν και είναι πιθανό να επεκταθούν εάν οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για νέους όρους μέχρι τότε, όπως δήλωσαν πηγές που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Οι διαπραγματεύσεις θα έφερναν την Apple πιο κοντά στις τιμές που πληρώνει το Spotify στις δισκογραφικές , και θα επέτρεπε και στις δύο πλευρές να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας.
Οι υπηρεσίες streaming έφεραν ξανά ελπίδες στη μουσική βιομηχανία, μετά την κρίση που έφερε η ψηφιακή εποχή.
Οι δισκογραφικές εταιρείες είναι πλέον πιο αισιόδοξες για το μέλλον της υγείας του κλάδου τους, οι οποίες είδαν αύξηση κατά 5,9% το 2016 σε όλο τον κόσμο, χάρη στις αμειβόμενες υπηρεσίες streaming Spotify και Apple Music.
Διαπραγματεύτηκαν πρόσφατα μια νέα συμφωνία με το Spotify για μείωση των εσόδων που λαμβάνουν από την υπηρεσία του, υπό την προϋπόθεση η ανάπτυξη του Spotify να συνεχίσει να υφίσταται.
Σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία της Apple, οι δισκογραφικές εταιρείες λαμβάνουν περίπου 58% των εσόδων από τις συνδρομές της Apple Music, ποσοστό υψηλότερο από ότι λαμβάνουν από άλλες σημαντικές υπηρεσίες streaming, συμπεριλαμβανομένου του Spotify, η μεγαλύτερη συνδρομητική υπηρεσία μουσικής streaming στον κόσμο.
Το Spotify μείωσε το ποσοστό από 55% σε 52%, σε πρόσφατες διαπραγματεύσεις με δισκογραφικές, άρρηκτα συνδεδεμένο όμως με ορισμένες εγγυήσεις για την αύξηση των συνδρομητών.
Οι δισκογραφικές είναι ανοικτές σε μείωση του ποσοστού της Apple, με την προϋπόθεση ότι είναι σε θέση να αυξήσει τις συνδρομές και να ικανοποιήσει κι άλλες απαιτήσεις.
Η Apple αρχικά πλήρωσε τις δισκογραφικές πιο πολύ για να τις δελεάσει, οι οποίες όμως ανησυχούσαν ότι η υπηρεσία Apple Music θα λειτουργούσε εις βάρος του iTunes, μια σημαντική πηγή εσόδων.
Αν και οι online πωλήσεις μουσικής έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ακόμα καλύπτουν το 24% των πωλήσεων στις ΗΠΑ με τον Οργανισμό Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ.
Η έναρξη της υπηρεσίας Apple Music δεν ήταν τόσο επιζήμια για το iTunes όπως φοβούνταν οι δισκογραφικές, όμως ζητούν προφυλάξεις χαμηλόφωνα.
Οι δισκογραφικές ζήτησαν από την Apple να δεσμευτεί να προμοτάρει το iTunes και τη μουσική γενικότερα, σε χώρες όπου το streaming δεν είναι τόσο διαδεδομένο.
Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας και της Γερμανίας, δύο από τις μεγάλες μεγαλύτερες αγορές μουσικής στον κόσμο, ακόμα κατά κύριο λόγο αγοράζουν μεμονωμένα αρχεία τα τραγούδια και όχι υπηρεσίες streaming.
Οι καταναλωτές σε περιοχές με κακές ευρυζωνικές υπηρεσίες για κινητά, είναι πιο πιθανό να κατεβάζουν μουσική μέσω του iTunes, παρά να ακούν μουσική μέσω Spotify και Apple Music.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης