Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναντήσεις Αναστασιάδη με Juncker -Tusk για το Κυπριακό, ενόψει της Διάσκεψης στην Ελβετία την 28η Ιουνίου

tags :
Συναντήσεις Αναστασιάδη με Juncker -Tusk για το Κυπριακό, ενόψει της Διάσκεψης στην Ελβετία την 28η Ιουνίου
Οι συναντήσεις έγιναν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά την ερχόμενη εβδομάδα
Η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker και του Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, η συνάντηση μεταξύ του Jean Claude Juncker  και του Ν. Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σε «εγκάρδιο» κλίμα, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενόψει της Διάσκεψης στο Κραν - Μοντανά της Ελβετίας στις 28 Ιουνίου.
Ο Jean Claude Juncker ενημέρωσε τον Ν. Αναστασιάδη πως με επιστολή του κοινοποίησε στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών ότι η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη στο Κραν - Μοντανά από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, F. Timermans από τον επικεφαλής της Επιτροπής για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, P.V. Noufel και από τον διευθυντή της υπηρεσίας υποστήριξης μεταρρυθμίσεων, M. Fervei.
Στη συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ του Κύπριου Προέδρου και του Donald Tusk στο Συμβούλιο της ΕΕ, οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με κυπριακές πηγές, το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και υπογράμμισαν τον εποικοδομητικό ρόλο που πρέπει να παίξει η Τουρκία για να υπάρξει λύση σε αυτό το καθοριστικό για το Κυπριακό ζήτημα.
Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ τη δέσμευσή του να εργαστεί «άοκνα» για την επίλυση του Κυπριακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης