Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωνία στις ΗΠΑ - Σήμερα 22/6 παρουσιάζεται το νομοσχέδιο που θα καταργήσει το Obamacare

tags :
Αγωνία στις ΗΠΑ - Σήμερα 22/6 παρουσιάζεται το νομοσχέδιο που θα καταργήσει το Obamacare
Εκτιμάται ότι 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν την υγειονομική τους περίθαλψη στο πλαίσιο του σχεδίου της Βουλής, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου
Σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, θα παρουσιάσουν το κείμενο του σχεδίου νόμου περί υγειονομικής περίθαλψης οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές στις ΗΠΑ, εν μέσω διάχυτων ανησυχιών για το μέλλον του προγράμματος Medicaid που αφορά τους φτωχούς και προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών δαπανών.
Οι Ρεπουμπλικανοί εργάζονται εδώ και εβδομάδες πίσω από κλειστές πόρτες για τη νομοθεσία που αποσκοπεί στην κατάργηση και την αντικατάσταση μεγάλων τμημάτων του νόμου περί προσιτής υγειονομικής περίθαλψης, γνωστού ως Obamacare.
Η προσπάθεια έχει χαρακτηριστεί από την αρχή από εντάσεις μεταξύ μετριοπαθών και συντηρητικών, οι οποίες εντάθηκαν και πάλι την Τρίτη.
Οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές ασκούν έντονη κριτική κυρίως στον παρασκηνιακό χαρακτήρα των διεργασιών επί του νομοσχεδίου, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία τη Δευτέρα στην Ολομέλειας της Γερουσίας.
"Οι Ρεπουμπλικανοί γράφουν το νομοσχέδιο περί υγειονομικής περίθαλψης τους κάτω από την κάλυψη του σκότους επειδή ντρέπονται για αυτό", χρεώνει ο Δημοκρατικός ηγέτης της Γερουσίας Chuck Schumer.
Ο πρόεδρος Donald Trump κατά την προεκλογική του εκστρατεία έδωσε μια υπόσχεση για την κατάργηση του Obamacare.
Ο νόμος του 2010 επέκτεινε την ασφαλιστική κάλυψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς μέσω επιδοτούμενης ιδιωτικής ασφάλισης και επέκτασης του Medicaid.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, ελεγχόμενη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενέκρινε αυστηρά την έκδοση της κατάργησης τον περασμένο μήνα.
Ο Trump παρότρυνε τη Ρεπουμπλικανική Γερουσία να περάσει ένα πιο γενναιόδωρο νομοσχέδιο από εκείνο που εγκρίθηκε από το Σώμα, πάντως.
Εκτιμάται ότι 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν την υγειονομική τους περίθαλψη στο πλαίσιο του σχεδίου της Βουλής, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας δήλωσε την Τρίτη ότι το νομοσχέδιο για τη υγειονομική περίθαλψη της Γερουσίας θα ήταν διαφορετικό από την έκδοση του Σώματος, αλλά δεν το επεξεργάστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης