Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά για 3η ημέρα οι ευρωαγορές λόγω των πιέσεων στο πετρέλαιο - Στο -0,3%

Πτωτικά για 3η ημέρα οι ευρωαγορές λόγω των πιέσεων στο πετρέλαιο - Στο -0,3%
Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου υποχωρούσαν 1,2%
Πιέσεις για 3η διαδοχική συνεδρίαση δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κυρίως λόγω της πτώσης που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,34% στις 7.422 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε απώλειες 0,3% στις 12.744 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε πτώση 0,31% στις 5.258 μονάδες.
Στις 387,6 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με πτώση 0,26%.
Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου υποχωρούσαν 1,2%.
Το αργό πετρέλαιο υποχωρούσε 0,2% στα 42,45 δολ. με τις τιμές να φτάνουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών.
Πτωτικά συνεχίζει να κινείται και σήμερα Πέμπτη (22/6) το πετρέλαιο, το οποίο παραμένει καθηλωμένο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να προβληματίζονται έντονα για την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:00 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 44,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,14% στα 42,47 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά την πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, η παραγωγή σχιστολιθικού αυξήθηκε για ακόμα μία εβδομάδα, φτάνοντας στα 9,35 εκατ. βαρέλια, ποσοστό αυξημένο κατά +8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, το ζήτημα της αμερικανικής παραγωγής δείχνει να προβληματίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ώστε χθες (21/6) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν να δηλώσει ότι πλέον ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω εμβάθυνσης των περικοπών.
Ωστόσο, μία τέτοια απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύπλοκη, εφόσον λάβει κανείς υπόψην ότι όλες οι χώρες του Οργανισμού οφείλουν να περιορίσουν την παραγωγή τους, συμπεριλαμβανομένων και των Λιβύη, Νιγηρία και Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης