Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την οικονομία η κυβέρνηση

Ιαπωνία: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την οικονομία η κυβέρνηση
Το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας τόνισε ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων βρίσκονται σε άνοδο
Την πρώτη επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την οικονομία εντός του 2017 πραγματοποίησε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μέσω της μηνιαίας έκθεσης που δημοσίευσε το Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας την άνοδο που καταγράφεται στην ιδιωτική κατανάλωση και τις εξαγωγές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η μηνιαία έκθεση για τον Ιούνιο του 2017, ο τομέας της ιδιωτικής κατανάλωσης, ο οποίος μέχρι στιγμής ήταν ο αδύναμος κρίκος της οικονομίας, καταγράφει πλεόν επιτάχυνση, την ίδια στιγμή που η ανάκαμψη των τελευταίων μηνών στις εξαγωγές της χώρας διευρύνεται ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα, η ιαπωνική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τις κεφαλαιούχες δαπάνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.
«Η οικονομία της χώρας βιώνει μία μέτρια ανάκαμψη», σημειώνει το Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας παράλληλα ότι και ο τομέας των επιχειρηματικών επενδύσεων βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με τους ρυθμούς ανόδου μάλιστα να είναι ταχύτεροι κατά τον τρέχον μήνα.
Σε ότι αφορά την αγορά εργασίας, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα καταγραφεί περαιτέρω βελτίωση, οδηγώντας εν συνεχεία σε αύξηση του εισοδήματος στα νοικοκυριά της χώρας.
Υπενθυμίζουμε ότι η αναβάθμιση της ιαπωνικής κυβέρνησης έρχεται μία εβδομάδα μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία γίνεται όλο και περισσότερο ανθεκτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης