Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο 0,5%

Νορβηγία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο 0,5%
Ο επικεφαλής της Norges Bank, Oystein Olsen τόνισε ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν στα τωρινά επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει για ακόμα μία φορά τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/6) το Εκτελεστικό της Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Norges Bank ψήφισε υπέρ του να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 0,5%, καταγράφοντας πλέον την ένατη συνεχή συνεδρία κατά την οποία η νομισματική πολιτική της τράπεζας παραμένει σταθερή.
Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που υπήρξε μεταβολή στα επιτόκια ήταν τον Μάρτιο του 2016, όταν και αποφασίστηκε μείωση κατά -0,25%.
«Η τρέχουσα εκτίμηση της Εκτελεστικής Επιτροπής σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας υποδηλώνει ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της Norges Bank, Oystein Olsen, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι οι πιθανότητες μείωσης και αύξησης των επιτοκίων είναι εξίσου ισορροπημένες.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι παρά το γεγονός οτι ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος απ' ότι αναμενόταν, η αυξημένη δραστηριότητα και η μείωση της ανεργίας υποδηλώνουν ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση κατά τους ερχόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης