Τελευταία Νέα
Διεθνή

Westpac: Η Fed βρίσκεται σε τροχιά για μία ακόμα αύξηση επιτοκίων εντός του 2017

tags :
Westpac: Η Fed βρίσκεται σε τροχιά για μία ακόμα αύξηση επιτοκίων εντός του 2017
Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό των ΗΠΑ θα είναι ιδιαίτερα έντονος λόγω της πτώσης στο πετρέλαιο
Στο γεγονός ότι οι τιμές στο πετρέλαιο θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν συντομότερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν, αναφέρθηκε σήμερα (22/6) η αυστραλιανή τράπεζα Westpac, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στη Federal Reserve να πραγματοποιήσει μία ακόμα αύξηση στα επιτόκιά της μέσα στο 2017.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αναλυτής της Westpac, Sean Callow, μέσω έκθεσης που εξέδωσε, παρά την αυξανόμενη δυναμική του αμερικανικού δολαρίου, οι χαμηλές προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια της Federal Reserve ενδέχεται να περιορίσει την άνοδό του μέσα στους επόμενους μήνες.
«Οι αγορές δίνουν μόνο 16% πιθανότητες να υπάρξει και άλλη αύξηση στα επιτόκια κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά τις προειδοποιήσεις του προέδρου της New York Fed, Dudley, αναφορικά με τη σφιχτή νομισματική πολιτική», σημειώνει ο Callow, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι το υπερβολικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετό πληθωρισμός ώστε να αναγκάσει τη Fed «να πατήσει φρένο».
Παράλληλα, ο αναλυτής της Westpac εκτιμά ότι η νέα πτώση που καταγράφει το πετρέλαιο θα διευκολύνει τους επενδυτές στο να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του Dudley για τον πληθωρισμό, ενω παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο η εν λόγω εξέλιξη θα έχει σημαντικό αποπληθωριστικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ, δεδομένης της χαμηλής φορολογίας που υπάρχει στη χώρα για τη βενζίνη.
Σε ότι αφορά την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, ο ίδιος θεωρεί ότι η αντιστάθμιση που προκαλεί στις μειώσεις του ΟΠΕΚ δεν είναι τόσο μεγάλο όσο εκτιμάται, τονίζοντας ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν συντομότερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν.
«Πέραν του ότι αυτό θα συμβάλλει στο να παραμείνει η Fed σε τροχιά για μία ακόμα αύξηση στα επιτόκια το δεύτερο μισό του 2017, κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να αποβάλει ορισμένες από τις πιέσεις που ασκούνται στην αγορά εμπορευμάτων», υπογραμμίζει ο Callow.
Καταλήγοντας, ο αναλυτής της Westpac εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες στις τιμές των εμπορευμάτων στην Αυστραλία, «πλέον εμφανίζονται προοπτικές για την επίτευξη ανάκαμψης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης