Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Λειψανδρία δημοπρασιών ομολόγων μέσα στο καλοκαίρι - Μειώνονται οι αποδόσεις, ελλείψη προσφοράς

Bloomberg: Λειψανδρία δημοπρασιών ομολόγων μέσα στο καλοκαίρι - Μειώνονται οι αποδόσεις, ελλείψη προσφοράς
Η NatWest προτείνει την αγορά 30ετων ιταλικών και γαλλικών ομολόγων
Οι καμπύλες απόδοσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούν, καθώς ο ασθενής πληθωρισμός και η έλλειψη εκδόσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ασκεί πίεση στις αποδόσεις ομολόγων μακροπρόθεσμης  διάρκειας αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
To spread μεταξύ των αποδόσεων των 5ετών και των 30ετών ομολόγων τόσο στη Γερμανία όσο και τη Γαλλία έχει ενισχυθεί κατά περίπου 20 μονάδες βάσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έπεσε στο χαμηλότερο σημείο του σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.
Αιτίες ο ασθενής πληθωρισμός και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τη συνεχιζόμενη αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις ομολόγων αξίας μόλις 1 δισ. ευρώ από τώρα έως το τέλος Αυγούστου, μετά από μια περίοδο αρκετών εκδόσεων μετά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όταν Γαλλία και Ιταλία έσπευσαν να προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων.
Εν τω μεταξύ, η αγορά ομολόγων της ΕΚΤ θα συνεχιστεί με τον σημερινό ρυθμό των 60 δισ. ευρώ το μήνα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017.
Οι αποδόσεις ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας πιέζονται χαμηλότερα λόγω της ανατίμησης από του πληθωριστικού κινδύνου.
"Η μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ συνάγει μια νέα φάση μείωσης στις τιμές του ευρώ και του δολαρίου", ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Citigroup Inc. Harvinder Sian σε report του, συνιστώντας την αγορά γερμανικών 30ετών ομολόγων και την πώληση 10ετών γερμανικων ομολόγων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης