Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura και Daiwa πάνε… Φρανκφούρτη – Εγκαταλείπουν εν μέρει το Λονδίνο μετά το Brexit

Nomura και Daiwa πάνε… Φρανκφούρτη – Εγκαταλείπουν εν μέρει το Λονδίνο μετά το Brexit
Η υπάρχουσα βάση του Λονδίνου, η οποία απασχολεί περίπου 2.300 υπαλλήλους, θα παραμείνει η έδρα της τράπεζας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική
Στην Φρανκφούρτη θα μεταφέρουν μέρος της ευρωπαϊκή τους έδρας μετά το Brexit (και) οι ιαπωνικές τράπεζες Nomura και Daiwa, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει εγκαταλείψει την Ε.Ε.
Προς το παρόν η ευρωπαϊκή έδρα των Nomura και Daiwa βρίσκεται στο Λονδίνο, το νυν χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, το οποίο όμως ενδέχεται να χάσει μελλοντικά το «στέμμα» του από τη γερμανική πόλη.
Η Nomura, η μεγαλύτερη μεσιτική και επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας, θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να ετοιμάζει τη λειτουργία της στη Γερμανία και αναμένεται να μετακινήσει «αρκετές δεκάδες» τραπεζίτες και προσωπικό από το Λονδίνο.
Το νέο γραφείο στη Φραγκφούρτη θα διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο τις πωλήσεις σε πελάτες της ηπειρωτικής Ευρώπης, ενώ οι δραστηριότητες των επενδυτικών τραπεζών θα παραμείνουν κυρίως στο Λονδίνο.
Η υπάρχουσα βάση του Λονδίνου, η οποία απασχολεί περίπου 2.300 υπαλλήλους, θα παραμείνει η έδρα της τράπεζας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Οι αποφάσεις των Nomura και Daiwa έρχονται μόλις λίγες μέρες αφότου η Goldman Sachs ανέφερε ότι διπλασιάσει, πιθανότατα, το προσωπικό της στη Φρανκφούρτη, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης