Διεθνή

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν ξεκαθαρίζει τους όρους εξαγοράς της Time Warner από την AT&T

tags :
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν ξεκαθαρίζει τους όρους εξαγοράς της Time Warner από την AT&T
Ο Bob Quinn, ανώτερος εκτελεστικός νομικός αντιπρόεδρος της AT&T δήλωσε σε συνέντευξή αυτή την εβδομάδα, πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν καθιστά σαφές ποιοι θα είναι οι τελικοί όροι για τη συμφωνία
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν ανακοινώνει τους τελικούς όρους για την εξαγορά της Time Warner από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, κάτι που έχει θορυβήσει τους ιθύνοντες την εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
Η AT&T ήταν σίγουρη ότι θα κερδίσει τη ρυθμιστική έγκριση των 85,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά πριν από το τέλος του 2017, όμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει την αναθεώρησή του για τη συμφωνία.
Ο Bob Quinn, ανώτερος εκτελεστικός νομικός αντιπρόεδρος της AT&T δήλωσε σε συνέντευξή αυτή την εβδομάδα, πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν καθιστά σαφές ποιοι θα είναι οι τελικοί όροι για τη συμφωνία.
«Οι συζητήσεις μόλις έχουν ξεκινήσει», δήλωσε ο Quinn.
«Έχουμε ξεπεράσει το σημείο όπου έχουμε παραθέσει όλα τα δεδομένα και έχουμε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και νομίζω ότι πλέον η διαδικασία θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.»
Τον Ιούνιο, μια επιτροπή της Γερουσίας ψήφισε 19-1 για να προωθήσει την υποψηφιότητα του Makan Delrahim, ο οποίος είχε επιλέγει από τον πρόεδρο Donald Trump να είναι επικεφαλής στην αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.
Η Γερουσία πρέπει να ψηφίσει για να επιβεβαιώσει το διορισμό του Delrahim, αλλά δεν είναι σαφές ότι θέλουν να ψηφίσουν.
Μέχρι ο Delrahim να διοριστεί επισήμως, «είναι κάπως δύσκολο να προβλεφθεί αν η λίστα που έχουμε καταθέσει προκαταρκτικά, θα είναι η τελική λίστα που θέλουν για να προχωρήσουν», δήλωσε ο Quinn.
Η Νο 2 εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ χρειάζεται κάποια έγκριση και από το εξωτερικό.
Τον Μάρτιο του 2017, κέρδισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία.
Από την άλλη μία ομάδα Δημοκρατικών Γερουσιαστών την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, συμπεριλαμβανομένων των Bernie Sanders, Elizabeth Warren και Al Franken, κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει εξονυχιστικά την υπόθεση.
«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες ότι αν δεν υπάρχει έλεγχος του δημοφιλούς περιεχομένου και η διανομή του, θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και αμφισβητούμενες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους Αμερικανούς», έγραψαν.
«Πριν από την έναρξη του επόμενου κύματος συγχωνεύσεων στα μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να εξετάσουμε πως μία συμφωνία 85 δις. δολαρίων θα επηρεάσει τα πορτοφόλια των Αμερικανών, καθώς και την πρόσβαση τους σε ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων και προγραμμάτων ψυχαγωγίας.»
AT & T σε μια δήλωση της υποστήριξε πως για όλα αυτά τα ζητήματα τα έχει προβλέψει στην επιστολή και υποστήριξε πως η συμφωνία θα προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές, καθώς «θέλει να μεγαλώσει τη διανομή και να δημιουργήσει ευκαιρίες για διαφορετικές και ανεξάρτητες φωνές».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης