Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - Πιέσεις από το πετρέλαιο

tags :
Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - Πιέσεις από το πετρέλαιο
Σημαντική ώθηση στις μετοχές υγείας, από το προσχέδιο του νομοσχεδίου που ανακοίνωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι για την υγειονομική περίθαλψη
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (22/6/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα κέρδη στον κλάδο υγείας να αντισταθμίζουν τις απώλειες στις πετρελαϊκές μετοχές.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,15% και έκλεισε στις 12.794,00 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,10%, στις 7.440,50 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,15% υψηλότερα, στις 5.281,93 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 σημείωσε οριακά κέρδη 0,09% και έκλεισε στις 3.557,57 μονάδες.


Οι μετοχές του κλάδου υγείας έλαβαν σημαντική ώθηση από το προσχέδιο του νομοσχεδίου που ανακοίνωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι για την υγειονομική περίθαλψη, με στόχο την κατάργηση και την αντικατάσταση του Obamacare.
Η ώθηση αυτή βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις από το πετρέλαιο, που πίεσαν τις μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου χαμηλότερα, περισσότερο από 0,7%.
Η Barclays υποβάθμισε σήμερα τις ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου σε «αρνητικές» από «ουδέτερες», λέγοντας ότι οι θεμελιώδεις προοπτικές για τον κλάδο αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες προκλήσεις.
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν σήμερα από τα πολύμηνα χαμηλά, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν υπό πίεση.
Περί τις 19:30, η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,7%, στα 45,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,5% υψηλότερα, στα 43,2 δολ. ανά βαρέλι, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, εν μέσω των επίμονων ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Παρά την πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ, η παραγωγή σχιστολιθικού αυξήθηκε για ακόμα μία εβδομάδα, φτάνοντας στα 9,35 εκατ. βαρέλια, ποσοστό αυξημένο κατά +8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Χθες, το αργό διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, είχε καταγράψει «βουτιά» άνω του 2%.
Οι πολιτικές εξελίξεις επηρέασαν επίσης το επενδυτικό κλίμα, καθώς σήμερα ξεκίνησε η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επικεντρωθούν σε δύο στόχους: στην ενδυνάμωση της Ένωσης και στην προστασία των πολιτών της.
Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση και η κλιματική αλλαγή.
Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται να παρουσιάσει στους άλλες ηγέτες τις προθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης