Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Morgan Stanley όλο και πιο κοντά στην επιλογή της Φρανκφούρτης για τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη

tags :
H Morgan Stanley όλο και πιο κοντά στην επιλογή της Φρανκφούρτης για τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη
Το Λονδίνο μπορεί να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες λόγω Brexit, σύμφωνα με το think tank Bruegel, με τη Φρανκφούρτη αντίθετα να κερδίζει τις αντίστοιχες θέσεις
H Morgan Stanley είναι πολύ κοντά στο να επιλέξει τη Φρανκφούρτη για τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Brexit.
Δεν θα μετακινηθούν όλες οι θέσεις εργασίας από το Λονδίνο στη γερμανική πόλη, όπως αποκάλυψε πηγή που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ενώ οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα έχουν βάση τη Φρανκφούρτη, οι αντίστοιχες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα μετακινηθούν στο Δουβλίνο.
Η Morgan Stanley απασχολεί σήμερα περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους στο Λονδίνο.
Η Φρανκφούρτη, το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, βρίσκεται κοντά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εποπτεύει τις τράπεζες της ΕΕ και καθορίζει τη νομισματική πολιτική για τις χώρες του ευρώ.
Η τοποθεσία παρέχει πρόσβαση στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα και στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.
Πολλές μεγάλες διεθνείς τράπεζες έχουν ήδη σημαντική παρουσία στη γερμανική πόλη, και πολλές από αυτές συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Nomura Holdings σχεδιάζουν την επέκταση τους στη Φρανκφούρτη, λόγω του δημοψηφίσματος του Brexit.
Όπως και η Morgan Stanley, οι περισσότερες τράπεζες είναι πιθανό να επιλέξουν ένα μοντέλο που θα διανέμει τις θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Το Λονδίνο έχει ακμάσει ως ένα κομβικό σημείο για την παγκόσμια οικονομία εν μέρει, επειδή οι επιχειρήσεις έχουν βάση την πρωτεύουσα της Αγγλίας, έχουν το δικαίωμα να συναλλάσσονται σε ολόκληρη την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Όταν η Μεγάλη Βρετανία εκγαταλείψει την ΕΕ, οι βρετανικές τράπεζες, καθώς και οι επιχειρήσεις με έδρα το Λονδίνο από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες χώρες μη μέλη της ΕΕ θα χάσουν αυτό το «διαβατήριο» και μπορεί να χρειαστεί να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω χωρών εντός ΕΕ.
Το Λονδίνο μπορεί να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες λόγω Brexit, σύμφωνα με το think tank Bruegel, με τη Φρανκφούρτη αντίθετα να κερδίζει τις αντίστοιχες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης