Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Ιστορικό βήμα η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα

tags :
Tusk: Ιστορικό βήμα η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι «η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή»
Στην ενίσχυση της αμυντικής τους συνεργασίας συμφώνησαν, σήμερα (22/6/2017) οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, να κάνει λόγο για ένα «ιστορικό βήμα».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «συμφώνησαν να εγκαθιδρύσουν μια αμυντική συνεργασία: αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα», ανακοίνωσε ο Tusk, «καθώς αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να προχωρήσει στην εμβάθυνση της ενοποίησής της στην άμυνα».
«Στόχος μας είναι αυτή η συνεργασία να είναι φιλόδοξη και περιεκτική, έτσι κάθε χώρα της Ε.Ε. καλείται να συμμετάσχει.
Εντός τριών μηνών, τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν σε έναν κοινό κατάλογο κριτηρίων και υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα σχέδια δυνατοτήτων», δήλωσε ο Tusk.
Μετά από μια σειρά επιθέσεων μικρής κλίμακας αυτή την εβδομάδα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι «η τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή».
«Ζητάμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αναπτύξουν εργαλεία για την αυτόματη ανίχνευση και αφαίρεση περιεχομένου που σχετίζεται με τους τζιχαντιστές», πρόσθεσε ο Tusk.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν να απαιτηθεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν μεθόδους που εντοπίζουν και αφαιρούν αυτόματα περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει βία.
Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που ξεκίνησε σήμερα (22-23 Ιουνίου 2017), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να ενισχύσει τη συνεργασία της Ε.Ε. για την εξωτερική ασφάλεια και την άμυνα, προκειμένου να προστατεύσει την Ένωση και τους πολίτες της και να συμβάλει στην ειρήνη και την σταθερότητα στη γειτονιά της και πέραν αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης