Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Υπό πίεση ο Schaeuble - Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της απομείωσης του ελληνικού χρέους

Bloomberg: Υπό πίεση ο Schaeuble - Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της απομείωσης του ελληνικού χρέους
Οι διαμάχες μεταξύ του SPD και των Xριστιανοδημοκρατών της Merkel γίνονται ολοένα και πιο έντονες καθώς η Γερμανία προχωρά σε εθνικές εκλογές
Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης συνεχίζει να ταλανίζει την εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, με τον Υπουργό Εξωτερικών Ζ. Gabriel να καλεί τους πιστωτές της Ελλάδας να λάβουν σοβαρά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Gabriel, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την πλευρά της συμφωνίας με τη λήψη των τελευταίων μέτρων για την εκπλήρωση των όρων διάσωσης, κάτι που σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για τους πιστωτές της χώρας να τερματίσουν τους "πολιτικούς αποκλεισμούς" και να επεξεργαστούν σχέδια για πιθανή ελάφρυνση του χρέους που προβλέπεται το 2018.
"Στους Έλληνες πάντα λεγαμε εάν το κάνετε αυτό (ψηφισμα μεταρρυθμίσεων), τότε εάν χρειαστεί θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους", δήλωσε ο Gabriel σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian.
"Τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να το κάνουμε αυτό συγκεκριμένο, επειδή οι Έλληνες έχουν ψήφίσει ότι τους έχει ζητηθεί".
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στο οποίο μετέχει ο Gabriel έχει αμφισβητήσει εδώ και καιρό τη δημοσιονομική πειθαρχία της ευρωζώνης που είνα αποτέλεσμα της πολιτικής του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel, παρά το γεγονός ότι το SPD είναι ο κυβερνητικός εταίρος του κόμματος της Merkel.
Οι διαμάχες μεταξύ του SPD και των Xριστιανοδημοκρατών της Merkel γίνονται ολοένα και πιο έντονες καθώς η Γερμανία προχωρά σε εθνικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, όπου η Μέρκελ αναζητά την τέταρτη συνεχόμενη θητεία της.
Νωρίτερα, ο Gabriel δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η πλειοψηφία των κυβερνήσεων της ευρωζώνης συμφωνούν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα σταθερή δέσμευση για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους, σύμφωνα με συνέντευξη του στη Sueddeutsche Zeitung.
"Αυτό δεν πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανικής αντίστασης", δήλωσε στην εφημερίδα.
Από την πλευρά του ο Schaeuble, σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον νέο Γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire, δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούσαν διαφορετικά σενάρια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ενώ το ΔΝΤ είναι πιο «συγκρατημένο» στις υποθέσεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από τους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, το πακέτο μεταρρύθμισης που ψήφισε η Ελλάδα είναι «αξιοθαύμαστο».
"Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο", είπε.
"Οι χρηματοπιστωτικές αγορές μπορούν να εμπιστευτούν την Ελλάδα, επειδή ο στόχος είναι η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά, βήμα προς βήμα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης